Strelci RVI Leotara, Dalibor Dabić, Srđan Vukanović i Miodrag Buđen, zauzeli su prvo mjesto u disciplini vazdušni pištolj, na juče održanom, kadetskom Prvenstvu Republike Srpske za 2012 godinu u disciplini vazdušni pištolj i vazdušna puška, u Trebinju.

SK Leotar Rvi Trebinjci su postigli rezultat od 1039 krugova, što je i novi ekipni rekord Republike Srpske, i na najbolji način nastavili šampionski niz seniorskih kolega.
Drugoplasirana na Prvenstvu bila je ekipa teslićkog Geofona sa 1013 krugova, dok je bronza pripala strelcima gatačke Mladosti, koji su upucali 947 krugova.
U pojedinačnoj konkurenciji Dalibor Dabić, sa upucanih 356 krugova, osvojio je srebrenu, a Srđan Vukanović, uz 346 krugova bronzanu medalju. Zlatnu medalju Nikola Jovičić član teslićkog Geofona sa upucanih 364 kruga.
Kadeti Leotara u disciplini vazdušna puška, Marko Bodiroga sa 363, Nikola Tanasilović-357, Drago Vučinić-368, Milutin Zurovac-366 i Aleksa Gurović-255 krugova, ekipni su vicešampioni Republike Srpske sa rezultatom 1088 krugova, dok je u pojedinačnoj konkurenciji Vučinić sa 368 krugova osvojio bronzanu medalju.

SK Leotar Rvi U konkurenciji kadetkinja ekipa Geofona iz Teslića pokazala je najbolju formu i osvojila sve tri medalje u pojedinačnoj konkurenciji, Tatjana Đekanović - 391 krug, Dajana Gačić 384 kruga i Vesna Kuzmanović 379 krugova. „Priznajem da smo se potajno nadali dobrom rezultatu ali da ćemo postaviti novi republički rekord, osvojiti zlato na pištolju i srebro na pušci, te srebro i dvije bronze u pojedinačnoj konkurenciji, e to stvarno nismo očekivali“, kazao je Dalibor Dabić, kadetski vicešampion Republike Srpske za 2012 godinu.
Ukupno, na takmičenju u Trebinju, u međunarodni programu nastupilo je 30 strelaca iz Republike Srpske.