Fudbalski klub Leotar dobio je licencu  za nastup u Premijer ligi BiH za sezonu 2012/2013, odluka je prvostepene komisije za licenciranje klubova NFSBIH. Leotar je u procesu licenciranja ispunio zakonske, infrastrukturne, administrativne i finansijske kriterijume i stekao pravo nastupa u najjačem fudbalskom takmičenju BiH.

fk leotar

Licence za nastup u Premijer ligi Bosne i Hercegovine iduće sezone danas nisu dobili Sloboda iz Tuzle, Slavija iz Istočnog Sarajeva i GOŠK iz Gabele. To znači da ukoliko do sjednice Drugostepene komisije (zakazane krajem ovog mjeseci) ova tri kluba ne isprave nedostatke, bez obzira na plasman na tabeli ispašće iz društva najboljih na kraju tekuće sezone!

Ostali klubovi dobili su licence i moći će igrati u domaćem šampionat i iduće takmičarske godine. Konkretno, licence za nastup u Premijer ligi BiH u sezoni 2012/13 dobili su: Široki Brijeg, Zrinjski, Sarajevo, Željezničar, Olimpic, Velež, Zvijezda Gradačac, Kozara, Čelik, Travnik, Borac, Rudar Prijedor i Leotar.

Takođe, na istoj sjednici raspravljalo se i o licencama za evropska takmičenja. FK Sarajeo i HŠK Zrinjski, kako sada stvari stoje neće imati pravo nastupa u Ligi Evrope naredne sezone. Oni imaju rok do kraja mjeseca da izmire dugovanja prema bivšim fudbalerima, trenerima i uposlenicima. Evro-licence su dobili: Željezničar, Široki brijeg, Olimpik, Borac, Veleć i Zvijezda.    FK Leotar