Pripadnici trebinjske teritorijalne vatrogasne jedinice i radnici HET-a, ovih dana, pročišćavaju šumu i rastinje na brdu iznad Magistralnog puta Trebinje - Dubrovnik - H.Novi, a u cilju preduzimanja preventivnih mjera pri gašenju eventualnih požara u nastupajućoj požarnoj sezoni.

Vatrogasci u akciji ciscenja

Prema riječima Miodraga Batinića, komandira Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje, vatrogasci i radnici HET-a izvlače suvo granje, prosijecaju šiblje i draču nakupljene na stazama i sijeku staro, osušeno drveće.

Ovaj projekat realizuje TVJ u saradnji sa HET-om, prevashodno da se očisti lokalitet, na pravcu Geljov most - Aleksina međa.

"Aplicirali smo sa 60 000 KM, prema Vladi Republike Srpske, odnosno Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a oni su nam odobrili 15 000 KM, pa ćemo shodno tome da uradimo koliko možemo. 

Miodrag Batinic

Cilj je da ovu šumu koja je izuzetno zapuštena i zarasla dračom, da pročistimo i tako povećamo protiv požarnu bezbjednost ove šume, a i u nekome estetskom svojstvu uljepšamo ovaj dio grada", izjavio je za portal TrebinjeLive, Miodrag Batinić.