Juče je u organizaciji Boks i Kik boks kluba Leotar, a pod pokroviteljstvom Opštine Trebinje u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" održano Prvenstva BiH u kik boks-u.

kik boks trebinje

Eliminacione borbe počele su u 11:00, a finalne u 20:00 časova. Na prvenstvu u Trebinju nastupilo je 29 bh. klubova i ukupno 140 kik-boksera, koji su se borili u dvije discipline –“lou kiku” i “lajt kiku”.

Trebinjski borci osvojili su 4 medalje, od čega jednu srebrenu i tri bronzane. Na prvenstvu je nastupilo pet takmičara trebinsjkog Kik-boks kluba, a najuspješniji među njima bio je Nikola Stijović, koji je u konkurenciji juniora do 75 kilograma osvojio srebro.

Klubovi koji su učestvovali na Prvenstvu BiH u kik boksu Trebinje - 2012

KBK “Leotar” Trebinje
KBK “Velež” Nevesinje
KBK “Fajter” Doboj jug
KBK “Kruna” Laktaši
KBK “Golden Glory” Livno
KBS “Borac” Jelah
KBK “Sensei” Čpljina
KBV “Flek Tom Cat”Tuzla
KBC “Bihać”  Bihać
KBS “Zino” Bihać
KBK “Vuk” B.Luka
KBK “Tigar” Gacko
KBS “R.Kušić” Pale
KBK “Panter” Sarajevo
KBK “Neretva” Konjic
KBK “Kule” Trnovo
KBK “Kobra” Mostar
KBK “Isak” Zenica
KBA “Ilidža” Ilidža
KBK “Golden Fighters” Ilidža
KBK “Glasinac” Sokolac
KBK “Gladiator” Sarajevo
KBV “Gazija” Sarajevo
KBK “Dobrovoljac” Livno
CBS “Tešanj” Tešanj
KBK “Borac” Banja Luka
KBK “Bodygard” Breza
KBK “Balkan” Konjic

Proglaseni najboljima:

Najbolji juniror u kick lightu: Smail Spreco,KBK Fighter Doboj Jug. Najbolja juniorka u kick lightu: Dragana Vitković,KBK Kule Trnovo. Najbolji senior u kick lightu: Veljković Alen,KBK Neretva Konjic. Najbolja seniorka u kick lighu: Lejla Fejzić,CBS Tešanj Tešanj. Najbolji junior u low kicku: Amer Babajić,KBV Flek Tom Cat Tuzla. Najbolja juniorka u low kicku: Adna Stambolić,KBK Golden Fighters Ilidža. Najbolja seniorka u low kicku: Selma Baltić,KBV Gazija Sarajevo. Najuspješniji Klub po medaljama: KBK Kruna Laktaši. Najbolji takmičar na prvenstvu: Nebojša Poletan,KBK Kruna Laktaši.

Ekipno, najuspješniji klub prvenstva bila je "Kruna" iz Laktaša.

Izvor: koraknaprijed