Leotar je napravio veliko iznenađenje na Bilinom Polju savladavši Čelik sa 3:2. Trebinjci su tako došli do tri veoma važna boda u borbi za opstanak, dok su Zeničane gurnuli prema opasnoj zoni.

FK Leotar

Na početku utakmice na Bilinom Polju nije bilo većih prilika, a onda je u 10. minuti lošu povratnu loptu Jusića za Hinovića iskoristio Stojanovski i doveo Leotar u vodstvo. Samo sedam minuta kasnije poslije kontre Stojanovski je asistirao za Ristića, koji zaobilazi Hinovića i pogađa za 0:2.

Koliko su Zeničani igrali loše govori i to da je Vlatko Glavaš već u 27. minuti iskoristio prvu izmjenu. Umjesto Martinovića ušao je Travančić. Upravo juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine šutirao je sa preko 30 metara u 30. minuti, da bi Milenković loptu odbio u korner. Poslije udarca iz ugla, najviši u skoku bio je kapiten Jusić i smanjio rezultat na 1:2.

Ipak, Leotar je ubrzo vratio dva gola prednosti. Gosti su u 32. minuti nakon još jedne kontre došli do pogotka. Cimirot je pogodio nakon kontre Stojanovskog i Ristića. Na odmor se otišlo vodstvom Trebinjaca od 3:1, a odmah na početku drugog poluvremena Glavaš je morao iskoristiti i preostale dvije izmjene. Izveo je Dilavera i Šišića, a uveo Heću i Smriku.

U 51. minuti Smirko je imao stopostotnu priliku. Njegov udarac sa sedam metara zaustavio je Milenković. Zeničani su smanjili u 76. minuti, kada je nakon centrašuta Brkovića sa desne strane, Isaković glavom sa pet metara pogodio za 2:3. Do kraja susreta nije bilo većih uzbuđenja, tako da su Trebinjci došli do tri veoma važna boda.

Čelik - Leotar 2:3

Strijelci: 0:1 Stojanovski (10), 0:2 Ristić (17), 1:2 Jusić (30), 1:3 Cimirot (32), 2:3 Isaković (76) . Stadion: Bilino polje (Zenica). Gledalaca: 300. Sudija: Dragan Stankić (Bijeljina). Žuti Kartoni: Horić, Damjanović (Čelik), Zorić, Milenković (Leotar) .

ČELIK: Hinović, Brković, Stupar, Damjanović, Jusić, Horić, Martinović (od 27. minute Travančić), Isaković, Dilaver (od 46. minute Hećo), Šišić (od 46. minute Smriko), Vršajević.

LEOTAR: Milenković, Sušić, Todorović (od 58. minute Dreč), Milošević(od 61. minute Zorić), Šaraba, Lekić, Andrić, Stojanovski, Cimirot, Ristić, Aničić.

Preuzeto sa www.scsport.ba