Bajern je prvi finalista u istoriji Lige šampiona koji će se za pehar boriti na svom stadionu! Posle fenomenalnih 120 minuta u Madridu, Real je u regularnom delu sa 2:1 uspeo da nadoknadi minus iz prvog polufinalnog okršaja, ali je penal rulet bio na strani Bavaraca. Nojer je blistao na golu sa dve odbrane, Bastijan Švajnštajger je postigao odlučujući gol sa "kreča" i odveo svoj tim na megdan Čelsiju 19. maja na Alijanc areni, ali im je veliku uslugu učinio i Serhio Ramos pošto je poslao loptu sa bele tačke preko gola!

Real - Bajern

Posle spektakla koji su priredili u utorak uveče Barselona i Čelsi, igrači Bajerna i Reala su samo dan kasnije režirali magičnu predstavu i potvrdili zašto je fudbal najvažnija sporedna stvar na svetu.

Legendarni engleski fudbaler Gari Lineker je rekao da je to igra u kojoj uvek pobeđuju Nemci, a tako bi možda najbolje mogao da se i opiše revanš polufinala u Madridu. Navijači su uživali u fenomenalnoj predstavi na prepunom Santjagu Bernabeu. Samo pet minuta bilo je dovoljno Realu da povede preko najboljeg igrača Kristijana Ronalda iz penala.

Anhel di Marija je uputio volej udarac koji nije išao ni blizu gola, ali na sreću Argentinca, njegov pokušaj je pogodio najmlađeg aktera meča Davida Alabu u ruku, što je bilo dovoljno Viktoru Kasaiju da pokaže na belu tačku.

Ronaldo je bio nemilosrdan i poslao Nojeru u suprotan ugao, a već u 8. minutu Arjen Roben je propustio kolosalnu šansu za izjednačenje. Prošao je Alaba po levoj strani i "nacrtao" loptu zahuktalom Robenu koji je sa samo tri metra prebacio gol Kasiljasa.

Kapiten Reala je u 12. minutu imao problema posle udarca Gomeza sa distance, na odbijenu loptu se spremio da natrči Riberi, ali je Kedira u poslednjem trenutku izbio loptu u korner.

Kazna za te promašaje stigla je stotinak sekundi kasnije. Posle duela Kedire i Krosa lopta se odbila do Ozila, Nemac proigrao Ronalda koji je bio u sumnjivoj poziciji, a najbolji igrač "kraljevića" je preciznim udarcem pogodio donji desni ugao Nojerovog gola za veliku radost na tribinama.

Znali su fudbaleri Bajerna da ih samo jedan gol vraća u život, i do njega su stigli već u 26. minutu. Toni Kros je sa desne strane poslao centaršut ka Gomezu, a napadač Bajerna pao posle povlačenja Pepea.

Kasai je ponovo pokazao na belu tačku i odlučio da defanzivcu Reala uruči samo žuti karton. Roben se zatrčao i savladao Kasiljasa, iako je golman "kraljevskog" kluba zakačio loptu prilikom udarca sa "kreča".

Imao je spreman Real odgovor u neverovatno uzbudljivom prvom poluvremenu. Benzema je sebi napravio prostor za udarac koji je završio tik pored stative Nojerovog gola.

Dešavanja na travnjaku Bernabeua su se ubrzo prebacile pred gol Reala jer je Gomez propustio novu veliku šansu za izjednačenje, a do poluvremena Kasiljas je još jednom spasavao Real kada je Roben opasno šutirao iz slobodnog udarca.

Tempo nije opao u drugom poluvremenu, iako je viđeno manje uzbuđenja nego tokom magičnih prvih 45 minuta.

Benzema je imao odličnu šansu u 57. minutu, možda i najbolju za Real tokom drugog dela igre, ali je Nojer odlično intervenisao.

Najbolju šansu za Bajern imao je Mario Gomez u 86. minutu, međutim, nepotrebno je petljao nakon što ga je Roben spojio sa golom, što je bilo dovoljno odbrani Reala da mu izblokira udarac.

Promene rezultata nije bilo, pa se pristupilo produžecima, u kojima su se rivali već pomirili sa penalima, pa su izostala veća uzbuđenja ispred oba gola, ali su se nervi zato i te kako kidali posle odigranih 120 minuta kada se pristupilo penal ruletu.

Posle dve serije Bajern je imao velikih 2:0 - Hajnkes je sve začudio odlukom da prvi šutira mladi David Alaba ali njega ništa nije omelo da zatrese mrežu, isto je uradio i Gomez, dok je Manuel Nojer polako počeo da izrasta u junaka.

Nemački golman je prvo zaustavio udarac Ronalda, a potom i Kake, pošto ih je sjajno pročitao jer su obojica gađala njegovu desnu stranu, na koju se on i bacao.

Da ne izostane drama pobrinuo se Iker Kasiljas - kapiten Reala se revanširao Nojeru i odbranio šuteve Krosa i Lama sa kreča u trećoj i četvrtoj seriji, a Ćabi Alonso prvi put matirao čuvara mreže Bajerna sa bele tačke.

Onda je loptu postavio Serhio Ramos i izrastao u tragičara pošto je poslao loptu visoko preko prečke i tako omogućio Švajnštajgeru da odvede Bavarce u finale. Iskusni vezista takav poklon nije odbio, neumoljivo je zatresao mrežu i poslao Bajern na megdan Čelsiju, 19. maja pred svojim navijača.

Barselona, Čelsi, Real i Bajern priredili su magičan fudbal u revanšima polufinalnih okršaja, sprečili "već viđeni" El klasiko u finalu najelitnijeg takmičenja i prikazali sve ono najbolje što krasi fudbal.  BLIC