Danas je u CJB Trebinje održana redovna konferencija za novinare na kojoj je prezentovan izvještaj o radu CJB Trebinje za prva tri mjeseca ove godine.

Načelnik Centra Dragan Nosović ocijenio je danas da je stanje bezbjednosti na području koje operativno pokriva CJB Trebinje po svim pokazateljima zadovoljavajuće.

Policija

Broj narušavanja javnog reda i mira je u opadanju za oko 20 odsto. Po pitanju bezbjednosti saobraćaja imali smo za 33 odsto manje stradalih lica nego u istom periodu prošle godine.

Iz oblasti kriminaliteta takođe je broj krivičnih djela u opadanju, a vrlo je bitno istaći da je broj krivičnih djela protiv imovine u opadanju. Početkom ove godine rasvjetljenost krivičnih djela koja su prijavljena po nepoznatom izvršiocu je u porastu  i iznosi preko 60%. Centar je takođe izvršio analizu broja krivičnih djela u petogodišnjem periodu, a koja se odnosi za prvo tromjesečje, na kojoj se jasno vidi da je svake godine broj krivičnih djela u opadanju. Gledano u cjelini po svim navedenim oblastima može se zaključiti da je stanje u CJB Trebinje zadovoljavajuće,  istakao je Nosović.

U ovom periodu zabilježeno je smanjenje otuđenja motornih vozila za 66,66%, kada su otuđena tri putnička vozila, za razliku od uporednog perioda kada je otuđeno 9 vozila. Iz oblasti zloupotrebe opojnih droga u ovom periodu su dokumentovana tri krivična djela i protiv tri lica podnesena tri izvještaja Okružnom Tužilaštvu-u u Trebinju, a tom prilikom je zaplijenjeno oko 1kg skanka, 2,10 gr marihuane, 1,50 gr heroina i oko 55 komada sjemenki indijske konoplje, rekao je načelnik sektora kriminalističke policije Zoran Miljanović.