Leotar je napravio veliki korak ka opstanku u Premijer ligi BiH, jer je na domaćem terenu pobijedio direktnog konkurenta u borbi za opstanak ekipu Kozare rezultatom 1:0 i praktično joj uručio kartu za niži rang. Izabranici Borčeta Sredojevića još jednom su potvrdili da bolje igraju pod pritiskom. Utakmica je igrana po klizavom terenu, ali su obje ekipe pokušavale da uspostave igru.

FK Leotar

Igrala se 27. minuta, Milošević šutira prema golu, lopta se odbija od golmana Kozare, a to istkorištava Aničić i postavlja konačan rezultat, Leotar - Kozara 1:0.

U prvom poluvremenu još treba izdvojiti šuteve Todorovića iz slobodnog udarca i Sušića iz igre,  a koji su završili preko gola.

U nastavku utakmice Kozara kreće još ofanzivnije, i već u 50. minutu preko Ignjatića prijeti golu Milenkovića, ali lopta odlazi kraj gola. Kozara je pokazala veliku želju za pobjedom, pa tako u 63 i 66 minutu prijete golu Leotara, ali oba šuta završavaju u naručju iskusnog Milenkovića.

Igra se 90. minuta, Vujić dodaje loptu Pehilju, koji 100% priliku promašuje, a za to je zaslužan golman Milenković.

Poslije utakmice, trener FK Leotar-a Borče Sredojević izjavio je:

"Za nas je utakmica bila biti ili ne biti, uspjeli smo zabiti gol, i ovom pobjedom imamo velike šanse za opstanak. Čestitam igračima na dobroj igri, jer naredne utakmice su sve teže i teže"

Naredne dvije utakmice Leotar ide u goste Čeliku, 28. aprila, i Širokom 02. maja foto: arhiva

FK Leotar:

Milenković, Sušić, Todorović, Milošević, Šaraba, Andrić, Lekić, Bajat (do 75. minuta), G. Cimirot (do 90. minita), Ristić ( do 71. minuta), Aničić, Vuković (od 71. minuta), Kokić (od 75. minuta) i Stojanovski  (od 90. minuta). TRENER: Borče Sredojević.

SUDIJA: Emir Alečković (Sarajevo)