Đakon Vladimir Vukanović, novi je predesjednik Društva prijatelja Rusije iz Trebinja, odlučeno je na, juče održanoj, Izbornoj skupštini društva.

drustvo prijatelja rusije

Na Skupštini je izabran i novi Izvršni odbor ovog društva, u sastavu: Nikola Janković, potpredsjednik (dosadašnji v.d. predsjednika), Miro Ilić, sekretar, te članovi: Dara Cvijetić, Gojko Ilić, Spasa Zotović i Goran Pavlović.
Tokom rada Skupštine govoreno je o narednik projektima društva.

Vojo Dučić je ovom prilikom istakao važnost intenzivne saradnje sa Ruskom Federacijom na projektu Spomenika blaženo-počivšem ruskom caru Nikolaju II Romanovu, koji bi se trebao izgraditi u Trebinju. Miro Ilić je podsjetio na mogućnost saradnje društva i Sekcije za nauku (Trebinjsko Astronomsko Udruženje) sa Institutom primjenjene matematike ''Keldiš'' Ruske Akademije Nauka iz Moskve, na projektu ISON- International Science Optical Network (Međunarodna naučna optička mreža).

S tim u vezi, najavljena je i posjeta Trebinju delegacija iz Moskve na dogovore o saradnji na projektu ISON.
Novi predsjednik Društva prijatelja Rusije đakon Vladimir Vukanović obavjestio je prisutne o predstojećem simposionu, koji će se održati u Trebinju od 14 - 16. jula 2012. godine, pod nazivom ''Sabornost i demokratija'' u organizaciji ''Društva srpsko-ruski most'' iz Banja Luke.

U okviru rada Skupštine usvojen je Izvještaj o stanju na računu društva, a održan je i pomen na preminule članove Društva prijatelja Rusije.