Mateja Kežman se nedavno, posle okončanja aktivne fudbalske karijere i 15 godina odsustva, vratio u Beograd, ali tada nije ni sanjao da će postati tema tabloida zbog vožnje u pripitom stanju i razvoda od supruge Emilije s kojom ima troje dece.

Mateja Kezman
U razgovoru za „Blic” Kežman demantuje da je razlog njegovog razvoda prevara, navodeći da je sa suprugom i dalje u prijateljskim odnosima i da je odlučan da se posveti svojoj menadžerskoj agenciji koju je nedavno otvorio kako bi zahvaljujući kontaktima koje je gradio godinama po svetu pomogao mladim fudbalskim talentima.

- Mislim da sam uzoran otac i uzorna ličnost koja poseduje kulturu u ponašanju. Siguran sam da je bar 80 odsto Beograđana bilo u nekom momentu pozitivno na alko-testu, a ja nisam divljao na ulicama, vozio sam 30 i kada me je kontrola zaustavila, uradio sam sve što su tražili. Prespavao sam u stanici i nisam tražio nikakve privilegije. Svestan sam da sam pogrešio i to mi se sigurno više nikada neće ponoviti - kaže Mateja.

On smatra da je medijima verovatno interesantan jer ga u zemlji nije bilo veoma dugo, te da sa suprugom ne živi već skoro četiri godine, zbog čega vest o razvodu nije iznenadila nikoga iz njihovih porodica.

- To da sam varao suprugu su čiste budalaštine. Živim sam, slobodan sam, nemam devojku i govorim sve ovo u želji zaštitim suprugu.

Mi već više od dve godine nemamo emotivne odnose, jednostavno smo se emotivno razišli, odrasli, promenili se. Imamo sjajan prijateljski odnos i veliko poštovanje. Zajedno smo bili od naše 16, 17. godine i mnogo smo toga prošli zajedno - ističe Mateja.

Poznati fudbaler nema problem sa pisanjem tabloida koji su ga povezali sa pevačicom Marinom Tadić jer, kako kaže, zna šta je prava istina i ne dotiču ga naklapanja lažnih moralista. Živeći u inostranstvu navikao je da ima i prijatelje među ženama, te ga stoga čudi zašto je u Srbiji i dalje neobično da s nekom od njih može da popije kafu a da ne bude u emotivnoj vezi.

Ipak, on i njegova supruga potrudili su    se da svoju decu zaštite od čaršijskih priča.
- Naša deca nemaju kontakt sa svetom koji se bavi ovakvim stvarima, žive kao i sva duga deca. Ja sam uz njih u svakom slobodnom trenutku, a Emilija je divna majka koja se tome u potpunosti posvetila - kaže Kežman.

Fudbalsku karijeru je završio kada je shvatio da je dosta, našao se na mestu kandidata za direktora FK Partizan, za šta, po njemu, ima još vremena u budućnosti, a trenutno je posvećen menadžerskoj agenciji koju je otvorio sa svojim nekadašnjim agentom.

- Ja sam započeo svoj posao, menadžment, skauting i marketing, koristeći svoje konekcije koje sam   tokom karijere napravio u Parizu, Londonu, Hongkongu, da probam da pomognem mladim dečacima, da od njih napravimo i dobre sportiste i dobre ljude.

Imamo puno talenata, ali kada odu u inostranstvo, mnogi od njih nestanu zbog nepažnje i nebrige, umesto da dobiju ono što zaslužuju - objašnjava Kežman, napominjući da će talenti iz Srbije prestati da se osipaju kada država reguliše stanje u sportu. BLIC