Lovište u Popovom polju bogatije poljskim Jarebicama (FOTO)

TREBINJELIVE 19. 04. 2012. - 16:10h

Lovci iz Popova polja kod Trebinja unijeli su u lovište stotinu parova poljske jarebice čime su znatno obogatili fond ove atraktivne lovne divljači u lovištu.

Sredstva granta, realizovana posredstvom nevladine organizacije „Oaza“ Trebinje, dobijena su u okviru projekta koji finansira EU i sufinansira Ambasada Norveške u BiH, a provodi NVO „Link“ Mostar u partnerstvu sa LDA Mostar i CRH Trebinje.

Unijete jarebice

„Poplave u Popovu polju 2009. i 2010. godine nanijele su velike gubitke fondu divljači, tako da možemo reći da je ova donacija došla u prave ruke“, kaže predsjednik lovne sekcije „Popovo polje“ Mirko Grče.

Prema njegovim riječima, divljač posjeduje sve potrebne zdravstvene sertifikate i u odličnoj je kondiciji.

Pustanje jarebica

Grče kaže da je divljač uz dobru organizaciju puštena u atare sela Orašje, Strujići, Veličani, Dubljani, Dračevo, Drijenjani, Sedlari i Grmljani.

„S obzirom da smo izabrali pravo vrijeme, očekujemo da u najskorije vrijeme ptice u novom staništu naprave gnijezda i krenu sa reprodukcijom“, dodao je Grče.

Trebinje - jarebice

U narednom periodu posao lovaca je da obezbijede mir u lovištu koji će, uz obilje hrane koju nudi priroda, omogućiti da se poljske jarebice potpuno adaptiraju na novu sredinu. SRNA

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Povezane vijesti
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
11.000+
dnevnih
posjeta
350.000+
mjesečnih
čitanja
900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.400+
fejsbuk
sviđanja