Učenici Gimnazije "Jovan Dučić" iz Trebinja danas su uručili humaniratnu pomoć za šest socijalno najugroženijih porodica iz ovog grada, koji se nalaze na spisku Centra za socijalni rad.

Gimnazija Jovan Ducic

Višečlanim porodicama bez ikakvih primanja i teškog socijalnog statusa gimnazijalci su uručili pakete sa osnovnim životnim namirnicama, odjećom i higijenskim sredstavima.

Na jednom od časova razrednog starješinstva učenici prvog jedan sa svojom razrednicom Zdravkom Pecelj zaključili su da je jedan od velikih društvenih problema nebriga o ugroženim stanovnicima pa su odlučili da pokrenu akciju u kojoj bi prikupili pomoć za ove kategorije.

Akcija je trajala dva mjeseca, a na pozive gimnazijalaca odazvali su se učenici Osnovnih škola "Vuk Karadžić" i "Jova Jovanović Zmaj", kao i svi zainteresovani iz trebinjskih srednjih škola.

U akciji su prikupljene značajne količine brašna, ulja, šećera, soli, odjeće i obuće za djecu i odrasle te higijenska sredstva.

Direktor Gimnazije "Jovan Dučić" Dragoslav Banjak kaže da su učenici pokazali veliku humanost te ističe da je ovo prva akcija čiji su nosioci isključivo učenici, a da im je škola bila samo tehnička podrška, što je posebna vrijednost ove akcije.

Gimnazijalci najavljuju još sličnih humanitarnih akcija.