Na Vaskrs 2007. godine, po blagoslovu episkopa Grigorija, počeo je sa radom Sajt Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske. Ubrzo po pokretanju postaje jedan od najposjećenijih sajtova Srpske pravoslavne crkve. Tokom pet godina postojanja objavljeno je preko 35000 fotografija, oko 3200 pojedinačnih vijesti, te veliki broj audio i video zapisa. Prema statističkim podacima ima jedan od najvećih prometa internet sadržaja u Republici Srpskoj. Iz godine u godinu usavršavan je estetski, funkcionalno i sadržajno.

Novi sajt

Sajt Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske svakodnevno posjeti preko hiljadu korisnika iz različitih zemalja. Vremenom je naša internet stranica postala ljetopis, godišnjak i lična karta Eparhije. To nas je podstaklo da početkom prošle godine započnemo sa izradom nove internet prezentacije, sa namjerom da je učinimo boljom, ljepšom i pristupačnijom našim posjetiocima.
Rad na novoj internet prezentaciji, kao neprekidno traganje i „žeđ za svjetlošću“*, posvećujem svojoj kćerki Anji i episkopu Grigoriju, sa nadom da ćemo bar djelimično uspjeti da ga približimo njihovom „unutrašnjem tkanju duše“, ali i svima Vama, kao uzdarje na praznik Hristovog Vaskrsenja.

Sajt možete da posjetite na internet adresi : http://eparhija-zahumskohercegovacka.com/

Hristos Vaskrse!

Urednik, dizajner i administrator
Sajta Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske
Zdravko Jeftić