,,Treći međunarodni festival zabavljača za djecu Trebinje 2012.,, okupio je svu djecu predškolskih i školskih ustanova iz našeg grada, u Domu mladih, gdje ih je kroz sve pozorišne predstave vodio Branko Babović zvani Đuro Palica i Radojica Stanković čuveni zabavljač Šanta Panta.
Sva djeca bila su oduševljena ponuđenim predstavama, jer im je ovo bila jedinstvena prilika da direktno na pozornici sa profesionalnim glumcima uđu
u svijet bajki i basni na njima jedan poseban način.

Zavrsen festival zabavljaca za djecuKoliko se dalo primjetiti u prepunoj sali Doma mladih, djeca iz dječije igraonice ,,Ciciban,, su sve predstave propratila, bili su najaktivniji i najveseliji.
Na kraju su ova djeca priredila malu zakusku i druženje za sve glumce i naravno za sebe u ljetnoj bašti Doma mladih.
Danas je zvanično Dom mladih dobio ,,Zahvalnicu,, za svoj dugogodišnji rad sa mladima od djece, roditelja i učiteljica dječije igraonice ,,Ciciban,, koja je uručena direktoru Javne ustanove Dom mladih, gospodinu Tihomiru Deliću.

Kulturna scena ,, Čarolija,, iz Novog Sada, sa predstavom: ,,Muzika... ili ništa!,, imali su najzanimljivije scenske kostime, a dok je čuveni glumac Peđolino
iz Beograda imao predivne muzičke songove i uz muziku animirao svu djecu pozvavši ih na scenu, kako bi svi zajedno uživali u njegovim zavrzlamama.
Predstava ,,Djevojčica sa dugačkim stopalima,, pozorišta iz Sremskih Karlovaca, probudila je dječiju maštu i bacilo ih u razmišljanje.

Lutkarsko pozorištance ,,Ana i Slavko,, iz Bara imali su predivne scenske lutke, pa je tako i njihova predstava pod nazivom: ,,Krokodokodili,, bila jako
zanimljiva. A predstava, ,,Žarkove žabokrečine,, u izvođenju Žarka Stanišića čuvenog Žarka Žapca iz Podgorice, nasmijala je svu djecu do suza.

Danas je završen trodnevni međunarodni festival zabavljača, koji je do sada bio i jedan od najboljih.

Ovakve i slične kulturne manifestacije za djecu su potrebne u našem gradu i nadamo se da će predpostavljeni imati vise sluha za najmlađu populaciju.