Paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća na spomen ploču osamnaestorici pripadnika Centra javne bezbjednosti Trebinje poginulih u posljednjem odbrambeno-otadžbinskom ratu, danas je u Trebinju obilježen Dan policije Republike Srpske i 20 godina MUP-a Srpske.

Trebinje - Dan policije RS

"Pripadnici CJB Trebinje koji su svoje živote ugradili u temelje MUP-a RS, a time i u temelje Srpske, ostaće zauvijek upamćeni među svojim kolegama, a naša obaveza je da njihovim porodicama posvetimo dužnu pažnju i pomoć", istakao je zamjenik načelnika Centra Milivoje Vuković.

Vuković je rekao da su među prioritetnim zadacima ovog centra stvaranje što bezbjednijeg okruženja za građane, bez obzira na njihovu nacionalnu i vjersku pripadnost.

"Pripadnici MUP-a RS su obavezni i da se odupru svim izazovima i nedaćama usmjerenim na rušenje temelja MUP-a", rekao je Vuković i istakao da je MUP Republike Srpske priznata institucija ne samo u Srpskoj, već i okruženje i šire.

Svečanosti povodom obilježavanju Dana policije i 20 godina MUP-a RS u CJB Trebinje prisustvovali su predstavnici istočno hercegovačkih opština, te javnog i političkog života Trebinje. SRNA