Fudbaleri Leotara poraženi su na gostovanju u Tuzli rezultatom 2:1 (1:0). Domaćin je od početka krenuo ofanzivno, što je urodilo plodom u 8. minutu. Džafić je počeo akciju, lopta je došla do Zoletića, koji je centrirao, a loptu u mrežu Trebinjaca poslao je Mešanović. Nakon gola Tuzlaka tempo igre je pao, pa nisu viđene izglednije prilike za postizannje gola. Leotar nije uspijevao da poveže konce, dok se domaćin nakon vođstva malo zatvorio, čuvajućiprednost.

Sloboda - Leotar

Sloboda udvostručuje vođstvo u šestom minutu nastavka. Bekić je ubacio sa lijeve strane, golman Milenković izletio u prazno, a Šmigaloviću nije bilo teško da se pokloni na drugoj stativi za 2:0. U 56. minutu povrijedio se golman Leotara Milenković, kada je na njega naletio napadač Slobode Džafić, pa je na gol morao rezervni golman Kukrika. U drugom dijelu se igra rasplamsala, ali to nije rezultiralo šansama i golovima, već grubim startovima i žutim kartonima. U 78. minutu J. Mešanović je odlično šutirao, ali je Kukrika loptu skrenuo u prečku. U 81. minutu Leotar je smanjio rezultat na 2:1. Bekić je bio neodlučan, Stojanovski mu oduzeo loptu u šesnaestercu i prebacio Mujkića. Do kraja je viđeno još nekoliko poluprilika na obje strne, ali bez promjene rezultata.

SLOBODA: Mujkić, Rizvanović, Čejvanović, Salihović, Bekić, Zoletić, Šmigalović (od 90. minuta Musić), Hasanović, J. Mešanović, Džafić, A. Mešanović.

LEOTAR: Milenković (od 60. minuta Kukrika), Nastić, Sušić, Milošević, Šaraba, Andrić (od 57. minuta Bajat), Lekić, Vuković (od 73. Stojanovski), Ristić, Akufo, Aničić. (FK LEOTAR)