Policijski službenici PS Nevesinje su Okružnom tužilaštvu Trebinje dostavili Izvještaj protiv Z.D., iz Gacka, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i KD Falsifikovanje isprave. Postoje osnovi sumnje da je Z.D., 07.03.2012.godine, upravljao putničkim automobilom „FiatUno“, na kome se nalazila nepripadajuća registarska oznaka i u vozilu posjedovao pištolj
i pet metaka bez odobrenja za držanje i nošenje oružja. Policijski službenici PS Nevesinje su, 19.03.2012.godine, izvršili pretres kuće i pomoćnih prostorija, vlasništvo D.K. Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto: 11 komada detonatorskih kapisli, jedan metar sporogorećeg štapina, 21 komad raspadnutih štapina dinamita, 15 metaka i jedan neispravan pištolj. U toku je rad na dokumentovanju KD Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Policija

Policijski službenici PS Ljubinje su juče, 19.02.2012.godine, zaustavili i kontrolisali teretno vozilo, kojim je upravljao M.S., iz Sarajeva. Izvršenom provjerom podataka sa vozačke dozvole u elektronskoj bazi podataka sa istim matičnim brojem registrovano je drugo lice. U toku je rad na dokumentovanju KD Falsifikovanje isprave.

Policijski službenici PS Gacko su, prilikom pretresa lica sa inicijalima V.P., iz Gacka, u džepu pantalona, ponašli zamotan sadržaj praškaste materije morfoloških karakteristika opojne droge – heroin, ukupne težine do jednog grama. U toku je rad na dokumentovanju KD Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.