Danas je na stadionu "Police" u Trebinju odigran derbi 17. kola Premijer Lige BiH u fudbalu, gdje su se sastali FK Leotar i FK Borac iz Banjaluke. Leotar je pružio veoma dobu utakmicu i pobjedio Borac rezultatom 3:0, na poluvremenu 1:0. Leotar je danas deklasirao "crveno-plave" , a golove za Leotar postigli su Igor Aničić i Pavle Sušić.

Leotar "rasturio" Borca iz Banja Luke

Leotar je poveo već u četvrtom minutu preko Aničića. Aničić je u 49. minutu povisio na 2:0. Treći gol za domaće, katastrofu Borca i konačnih 3:0 za Leotar postigao je Sušić u 76-oj minuti.

Ovoj utakmici ušlo se sa različitim ambicijama. Četa sa “Polica” nalazi se na nezavidnom, 14. mjestu i što prije želi da pobjegne iz opasne zone, dok su Banjalučani četvrti i ponovo imaju šampionske ambicije.

Leotar je na svom stadionu već izgubio 14 bodova ove sezone i ne smije da dozvoli novi “minus”, a uz sve to Trebinjci su već devet utakmica bez pobjede. Ono što može da raduje simpatizere čete sa “Polica” je tradicija, koja kaže da Banjalučani teško osvajaju bodove u Hercegovini. Dobra vijest za trenera Trebinjaca Borčeta Sredojevića je povratak “kvarteta” koji nije mogao da igra u Gradačcu: Igora Aničića, Geršona Akufa, Aleksandra Bajata i Nenada Nastića.

Značiće nam povratak ovih fudbalera, jer oni jednim potezom mogu da riješe meč. Rekao sam fudbalerima da zaborave sve što je bilo i da se Borac može pobijediti jedino ako ste 100 odsto mislima u utakmici. Ne treba trošiti riječi o kvalitetima Banjalučana, čeka nas težak zadatak, ali sigurni smo da na domaćem terenu imamo velike šanse da ostvarimo pobjedu - rekao je Sredojević.

Stojnić podnio ostavku poslije poraza Borca od Leotara

Po završetku utakmice šef  Stručnog štaba banjalučana Velimir Baja Stojnić podnio je ostavku. Stojnić je jesenas preuzeo tim od Zvezdana Cvetkovćia, a odstupio danas poslije debakla na stadionu Police. Ekipu Borca do imenovanja novog trenera vodiće  Milirod Bilbija i Oliver Jandrić.

Trebinje - Stadion „Police“. Gledalaca: 2000. Sudija: Emir Alečković (Sarajevo). Strijelci: 1:0 Aničić 4., 2:0 Aničić 49., 3:0 Sušić 76. Žuti kartoni: Nastić, Ristić (Leotar),  Stupar, Ivetić  (Borac).

LEOTAR: Milenković, Nastić, Todorović, Milošević, Šaraba, Andrić (od 67. minuta Bajat), Lekić, Vuković (od 73.minuta Sušić), Akufo (od 85. minuta G. Cimirot), Aničić, Ristić.

BORAC: Antolović, Stupar (od 59. minuta Kunić), Žarić, Stakić, Ćorić, Maksimović (od 42.. minuta Stajić), Grahovac, Ivetić, Krunić, Bilbija (od 25. minuta Žižović), Kajkut