Predstavnici Opštine Trebinje, Centra za socijalni rad Trebinje i Eparhije Zahumsko-hercegovačke i primorske danas su potpisali Sporazum o načinu realizacije granta Eparhiji ZHiP za Narodnu kuhinju.

U ime Opštine, Sporazum je potpisao Načelnik dr Dobroslav Ćuk.
Ovim Sporazumom, saglasno Odluci o izvršenju Budžeta za 2012. godinu, Opština Trebinje će EZHiP, za potrebe Narodne kuhinje, tokom 2012. godine uplatiti iznos od 60 hiljada KM (5 hiljada KM mjesečno).
Centar za socijalni rad, prema Sporazumu, ima obavezu da utvrdi spiskove korisnika kuhinje, dva puta godišnje obavio reviziju i ažuriranje spiskova, te da obezbijedi dostavu hrane u domove za nepokretne i bolesne korisnike na području opštine Trebinje, kao i jedan broj korisnika u Petrovom Polju.

Eparhija ZhiP se obavezuje da obezbijedi prostorije za nabavku i pripremanje hrane, osoblje za pripremanje hrane, te da će Opštini podnositi polugodišnji i godišnji izvještaj o radu kuhinje, broju korisnika i utrošenim sredstvima.
Inače, hrana u Narodnoj kuhinji pri Eparhiji ZhiP, pripremaće se za oko 80 korisnika, po propisanim normativima, i to pet dana u sedmici, tokom cijele godine. (Tekst/foto.: Opština Trebinje)