Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović najavio je izgradnju regionalnog puta Berkovići - Nevesinje za šta bi trebalo da bude izdvojeno tri miliona KM, ističući da će i svi ostali započeti infrastrukturni putni projekti u Hercegovini biti završeni u planiranom roku.

Čubrilović je nakon sastanka sa načelnikom opštine Berkovići Rankom Lučićem rekao da je za ovu lokalnu zajednicu prioritetno asfaltiranje puta prema Nevesinju, te da će novac pokušati da obezbijede posredstvom preduzeća "Putevi Republike Srpske

Podsjećajući da su ove dvije hercegovačke opštine makadamski povezane, Čubrilović je istakao da je za dobrobit građana neophodno da ovaj put bude asfaltiran i modernizovan, a time bi ova putna komunikacija bila i znatno skraćena.

Prema njegovim riječima, posredstvom fondova, sredstava razvojnog programa ili donatorskih sredstava nastojaće se da bude obezbijeđeno i dodatnih 200.000 KM za rekonstrukciju lokalnih puteva na području opštine Berkovići.

Govoreći o putnim projektima na području istočne Hercegovine, Čubrilović je ocijenio da radovi teku planiranom dinamikom i kada je riječ o obilaznici u Trebinju i preko prevoja Čemerno i o drugim putnim pravcima, u što je uloženo desetine miliona KM.

"Nema nikakvog razloga da radovi na tunelu preko prevoja Čemerno ne budu završeni do kraja godine, kako je ranije i najavljeno", naglasio je Čubrilović.

Načelnik opštine Berkovići Ranko Lučić rekao je da je za ovu izrazito nerazvijenu opštinu prioritetan završetak puta prema Nevesinju, a za cjelokupan projekat je, prema prvim procjenama, potrebno uložiti 12 miliona KM.

On je podsjetio da je do sada, od ukupno 31 kilometra, završeno 18 kilometara puta, i to iz pravca Nevesinja. Lučić je napomenuo da su lokalni putevi u veoma lošem stanju, te izrazio nadu da će posredstvom donacija ili na neki drugi način uskoro biti riješeno i ovo pitanje, da bi se život u ovoj maloj hercegovačkoj opštini normalizovao i bio lakši za stanovnike.

Opština Berkovići sa 4 000 stanovnika spada u izrazito nerazvijene opštine. (Srna)