Danas je u maloj sali Opštine Trebinje promovisana sedma po redu knjiga „Podijeliti sve što se može podijeliti“, novinara, publiciste i književnika Rajka Vasića.

Vasić je istakao da ljetopis piše od 2005. godine, te da ova knjiga obuhvata tekstove u kojima se kritički osvrće na aktuelnu političku situaciju u BiH. Vasić je posebno naglasio da je konstantna tema njegove edicije Politički ljetopis zaštita ustavnog, teritorijalnog i političkog položaja srpskog naroda u BiH, kao i kritički odnos prema nerealnoj, unitarnoj, centralizovanoj i totalitarnoj BiH.

„Svi tekstovi objavljeni u ovom ljetopisu idu u prvacu ukazivanja na globalne procese koji se dešavaju u BiH, ali i u cilju očuvanja i afirmisanja identiteta srpskog naroda i RS, Moja glavna ideja je da se raspad Jugoslavije mora dovesti do kraja. Takođe, moja ideja je da BiH može opstati samo u podjelama. Ukoliko tako ne bude i BiH ne bude labava unija država ili nacija, ona će trajati određeni period. U svakom drugom slučaju BiH će nestati i u njoj će se završiti raspad Jugoslavije. Narvno, bez nasilja i prisile“ istakao je Rajko Vasić.