Danas je u Trebinju, ispred Spomenika braniocima  Trebinja  1991-1996. godina, održan miting Boračke organizacije Opštine Trebinje. Miting je počeo u 13 časova, a okupilo se nekoliko stotina boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih.

Na početku mitinga svi prisutni su minutom ćutnje odali počast svim poginulim borcima koji su izgubili svoje živote u toku proteklog rata. Borci su na mitingu zatražili hitno zakazivanje vanredne Skupštine Boračke organizacije Republike Srpske i stavljanje van snage zakonskih rješenja o penzijsko-invalidskom osiguranju i pravima boraca.

Prisutnim su se obratili predsjednik Boračke organizacije Trebinje, Nedeljko Mićanović, koji je pozvao na jedinstvo svih boraca i napomenuo da borci nisu za urušavanje Fonda PIO, ali da se mora pronaći novac za očuvanje prava boračkih kategorija. Pored Mićanovića, prisutnim  se obratio i Vojin Gučić predstavnik regije Istočna Hercegovina u Boračkoj organizaciji RS.

Današnjem okupljanju boračkih kategorija ispred Centralnog spomen-obilježja braniocima Trebinja prisustvalo je i opštinsko rukovodstvo. Načelnik opštine Trebinje Dobroslav Ćuk rekao je ranije Srni da nije korektno uskratiti pravo ljudima koji su radili po 40 godina da bi se ostvarila prava drugih.

"Zalažem se da se nađe način da ne bi bili oštećeni borci, jer zahvaljujući njima postoji Republika Srpska. Ne smijemo dozvoliti da njima manipulišu neboračke čete", poručio je Ćuk.