U periodu od 23. do 26. februara održan 34. Međunarodni sajam turizma (ITTFA) u Beogradu

Beograd je u periodu od 23. do 26. februara bio domaćin 34. Međunarodnog sajma turizma (ITTFA) na kome se predstavilo 1002 izlagača iz  46 različitih zemalja svijeta, sa svih kontinenata. Brojni posetioci sajma, kojih je ove godine bilo preko 70 000, bili su u mogućnosti da se na jednom mestu upoznaju sa celokupnom turističkom ponudom, te odaberu neki od odgovarajućih aranžmana koje su za njih pripremile brojne turističke organizacije, agencije, turoperateri, hotelski lanci, sistemi za rezervaciju karata, osiguravajuće kuće, planine, banje i jezera. Ove godine zemlja partner sajma bila je Turska koja je predstavila svoju bogatu turističku ponudu, kulturnu baštinu, aviokompanije, različite organizacije i udruženja koja doprinose razvoju i promociji turizma.

S obzirom da ovaj sajam ima izuzetno veliki značaj za naš grad, jer najveći broj turista koji posjećuju Trebinje dolaze upravo iz Srbije, Turistička organizacija opštine Trebinje je uzela aktivno učešće. U oviru štanda TORS-a, na 66 m² izložbenog prostora, Turistička organizacija opštine Trebinje predstavila je bogatu turističku ponudu. Veliko interesovanje za Trebinje, kao i predhodnih godina, izrazio je ogroman broj posjetilaca, što je potvrda činjenice da Trebinje predstavlja turistički prepoznatljivu i traženu destinaciju za državlajne Republike Srbije.

Uz bogat promotivni materijal Turističke organizacije opštine Trebinje – katalozi, mape, flajeri..., predstavljeni su: vinarije Tvrdoš, Petijević i Vukoje; hoteli „Leotar“, „Platani“, „Viv“, „In“ i motel „Mosko“; restorani: „Bendiš“, „BG“, kao i turistička agencija „Friend travel“.  Štand Turističke organizacije Republike Srpske posjetili su: Ministar trgivine i turizma u Vladi RS gospođa Gorana Zlatković, pomoćnik Ministra za turizam u Vladi RS gospođica Aleksandra Trifković i podpredsjednik Narodne skupštine RS gospodin Predrag Gluhaković koji su iskazali veliko zadovoljstvo zapaženim nastupom Turističke ogranizacije opštine Trebinje na ovoj sajamskoj manifestaciji koja se smatra najvećom i najposjećenijom manifestacijom ove vrste u regionu.

Tokom trajanja cjelokupne sajamske manifestacije organizovan je bogat prateći kulturni i zabavni program. Turistička organizacija opštine Trebinje je kvalitetnom promocijom turističkih potencijala Opštine omogućila da brojni posjetioci sajma kao svoj aranžman za predstojeću sezonu odaberu baš Trebinje kao svoju destinaciju, te da se na taj način nastavi pozitivan trend povećanja broja gostiju koji posjećuju Trebinje ili borave u njemu. Na ovom sajmu se Turistička organizacija opštine Trebinje predstavila sa novim propagandnim materijalom – novi katalog grada, koji je izašao iz štampe neposredno prije sajma i to u tiražu od 10.000 primjeraka. Tekst/foto: TOOT