Sezonski radnici “Agrokopa” okupili su se danas  ispred Upravne zgrade preduzeća tražeći isplatu zarada za prošlu godinu.

Radnici tvrde da im je rukovodstvo preduzeća prije nekoliko dana obećalo isplatu svih zaostalih plata, ali da to još nije realizovano i da oni svakodnevno čekaju ispred Upravne zgrade.

Sezonski radnici su se juče, zbog neispunjenih obećanja, okupili ispred zgrade opštine Trebinje tražeći pomoć od načelnika Dobroslava Ćuka.

Ćuk je poslije razgovora sa radnicima istakao da ima saznanja da je jedan od potencijalnih kupaca “Agrokopa” obezbijedio 55.000 evra za trenutne potrebe dok ne kupi ovu firmu.

Prema nezvaničnim saznanjima, novi većinski vlasnik “Agrokopa” je Vlado Kovačević.

Predsjednik Sindikata “Agrokopa” Goran Fržović kaže da je stalno zaposlenim radnicima obećano da će dobiti dvije plate do kraja sedmice da bi se nastavili radovi na orezivanju vinograda.

U toku dana biće poznato više detalja o situaciji u “Agrokopu”.

Stalno zaposleni i sezonski radnici “Agrokopa” nedavno su, izražavajući nezadovoljstvo zbog neisplaćenih zarada, traktorima i drugom mehanizacijom blokirali ulicu ispred zgrade opštine Trebinje.

Ukupna dugovanja najvećeg vinogorja u Hercegovini veća su od četiri miliona KM. Poreskoj upravi duguju više od 400.000 KM, bankama više od 300.000 KM, a već više mjeseci zbog dugovanja od oko 20.000 KM preduzeću su isključeni struja, voda i telefoni.   Srna