Porodici Milidragović, odnosno roditeljima nedavno nastradalih dječaka u požaru u trebinjskom naselju Gradina, kupljen je stan za koji su sredstva donirali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i ugledni domaćini i privrednici sa područja opštine Trebinje, potvrđeno je u sekretarijatu Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske.

Ključevi stana porodici Milidragović uručeni su danas, a namještaj za njegovo opremanje obezbijediće salon namještaja "Krivaja" u kome je otac nastradalih mališana bio zaposlen.
Stan za ovu porodicu koju je zadesila velika tragedija, kupljen je u naselju Gorica u zgradi vlasništvo "Svislajon Industrija alata Trebinje" (SL IAT) koja je ponudila kvadrat stana po 50 odsto nižoj cijeni od prodajne.
Na inicijativu episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Grigorija, u petak 24. februara u Eparhijskom domu u Trebinju okupilo se šezdesetak uglednih domaćina i privrednika sa područja ove opštine kako bi kao zajednica pomogli porodici Milidragović da riješe stambeno pitanje.
U ovoj akciji ukupno je prikupljeno oko 60.000 KM, a predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik podržao je ovu humanu akciju sa 10.000 KM.
"Najvažnije je da smo kao zajednica još jednom pokazali nesebičnost i da se veoma brzo regovalo kako bi se porodica Milidragović, stambeno zbrinula nakon dužeg postanarskog života", navode u sekretarijatu Eparhije i napominju da je ovim gestom roditeljima poslata poruka da treba da nastave da žive i da je cijela lokalna zajednica uz njih.
Vladika Grigorije je na donatorskoj večeri istakao da samo Bog zna zašto se iznenada dešavaju ovakve velike nesreće i tragedije, a na ljudima je da u nevolji pomognu, da pokažu humanost i na ovaj način bar malo ublaže njihovu bol.
Vladika Grigorije je tada rekao da će se založiti da se u nekoj od javnih ustanova zaposli bar jedno od roditelja Milidragović, koji su imali povremeno zaposlenje.
"Ne smijemo kao zajednica da pustimo porodicu Milidragović da izgube volju za životom, želimo da su sa nama i uz nas, da žive i da imaju porod, a da djeca koja su postradala žive u naručju Božijem, jer mi ne vjerujemo u smrt, već u život", poručio je vladika zahumsko-hercegovački i primorski.
U trebinjskom naselju Gradina 12. februara dogodila se nezapamćena tragedija kada su u požaru u privatnoj kući, u kojoj su bili podstanari, stradali jednoipogodišnji i trogodišnji dječak iz porodice Milidragović.

(Srna)