U prisustvu većeg broja trebinjskih ribolovaca i njihovih gostiju iz Nikšića, Bileće, Čapljine, Herceg Novog, Neuma, Dubrovnika i Podgorice, juče je kod Ribolovačke kuće u Lastvi kod Trebinjas svečano otvorena ribolovna sezona 2012. na rijekama i jezerima kojima gazduje Sportsko ribolovno društvo Trebinje.

Tradicionalno druženje ribolovaca na početku ribolovne sezone, ni ove godine nije prošlo bez takmičenja u pripremanju ribljeg kotlića. U konkurenciji 7 ekipa, najbolju riblju čorbu je skuvao Mišo Tomašević sa ekipom "Paljani". Drugoplasirana je bila ekipa "Pavo i Momir", dok je treće mjesto pripalo ekipi "Lokoportal Trebinje". Ekipama koje su se takmičile u spremanju riblje čorbe uručene su diplome, a tri prvoplasirane nagrađene su ovalima. Sponzor nagrada je bio Restoran No1, vlasnika Šćepa Kraljevića.

Kako ističu u Sportsko ribolovnom društvu Trebinje, u okviru aktivnosti na očuvanju ribljeg fonda i razvoja ribolova, ribočuvarska služba ovog društva, ove godine zaplijenila je oko 60 mreža. Jučerašnjim paljenjem zaplijenjenih ribarskih mreža, članovii SRD Trebinje nastoje da skrenu pažnju javnosti da se ovakvim načinom lova ribe nesavjesnih pojedinaca ruši ekološka ravnoteža i osiromašuje riblji fond u vodama sliva rijeke Trebišnjice, nekad bogatim raznovrsnim vrstama ribe. (Opština Trebinje)