Delegacija Opštine Trebinje, na čelu sa predsjednikom SO Veselinom Savićem, prisustvovala je radnom sastanku održanom u Dubrovniku, u petak, 17. februara, na poziv gradonačelnika Grada Dubrovnika Andra Vlahušića i predsjednice Gradskog vijeća Olge Muratti.

 

foto: www.dubrovnik.hr
Sastanku su prisutvovali i načelnici opština Ravno i Neum, te predstavnici firme „Saraj-inženjering“.
Tema razgovora, organizovanog u cilju uspostavljanja bolje saradnje između Grada Dubrovnika, opština Trebinje, Ravno, Čapljina i Neum, te podrške ulaganju u regionalni razvoj, bila je Projekt obnove uskotračne željezničke pruge „Ćiro“ koji je predstavio predstavnik „Saraj-uinženjeringa“ Nedžad Branković.
Iskazujući pozitivno mišljenje i zainteresiranost za realizaciju ovog projekta, učesnici sastanka su dogovorili usuglašavanje Memoranduma o zajedničkim aktivnostima na izradi projektno-studijske dokumentacije za realizaciju Projekta obnove uskotračne pruge „Ćiro“.
Dogovoreno je da, u cilju realizacije sporazuma, potpisnici Memoranduma imenuju zajednički stručni tim za koordinaciju i usklađivanje dinamičkih planova izrade pojedinih dokumenata, kao i za pripremu i definisanje projektnih zadataka.

Tekst: (opština trebinje)/Foto: (www.dubrovnik.hr)