Plan proizvodnje “Svislajon” industrije alata Trebinje za ovu godinu je 31 milion KM i za deset miliona je veći u odnosu na prethodnu godinu, potvrdio je danas generalni direktor ove firme Bogdan Golić.

“Imamo dovoljno repromaterijala i nadamo se da ćemo ostvariti plan”, rekao je Golić i dodao da je dovoljno ugovorenih poslova, da su najveća tržišta Njemačke, Amerike, Italije i Španije, te da se veće količine izvoze i na prostor bivših jugoslovenskih zemalja.

Prema njegovim riječima, u toku su i pregovori sa Kinom pa se očekuje da će u skorije vrijeme proizvodi ovog hercegovačkog preduzeća naći svoje mjesto i na tom dalekom tržištu.

On je podsjetio da je ostvarena proizvodnja industrije alata u prošloj godini bila oko milion i po KM, odnosno za 17 odsto veća u odnosu na 2010. godinu, dok je i prodaja bila za sedam odsto veća.

Golić napominje da prošle godine ovaj privredni gigant nije dobio sredstva za podsticaj izvoza zbog neurednog izmirivanja poreze i doprinosa.

“Svilajon” industrija alata sa 950 zaposlenih posljednjih godina bilježi stalno poboljšanje poslovnih rezultata, a sa optimizmom  je ušla i u ovu godinu. Srna