Policijski službenici Policijske stanice Trebinje su, na osnovu provedenih operativno taktičkih mjera i radnji,  spriječili paljenje vozila „Audi 8“ i lišili slobode dva  lica. Naime, nakon što su policijski službenici, 06.02.2012.godine, oko 01,00 časova,  u  ulici Garibaldijeva, u Trebinju, primijetili  bezbjednosno interesantna lica  i sumnjajući da bi na tom lokalitetu moglo doći do izvršenja krivičnog djela, proveli su jednu od operativno taktičkih mjera i radnji.

 

 

Dva sata poslije,  oko 03,30 časova, na lice mjesta,  sa skuterom marke „Jamaha“,  dolazi lice sa inicijalima Z.D., iz Trebinja.
Policijski službenici PS Trebinje su sačekali i u trenutku kada osumnjičeni Z.D. prilazi vozilu  istog lišavaju slobode. Kod osumnjičenog su pronađeni i oduzeti predmeti za izvršenje krivičnog djela, plastični kanister, zapremine 10 litara, u kome se nalazila tečnost po boji i mirisu karakteristika benzina i  četiri plastične boce, zapremine od jednog litra, u kojima se nalazio pripremljen tzv „molotovljev koktel“.
Kriminalističkom obradom je utvrđeno da postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni pokušao zapaliti navedeno vozilo.  Osumnjičeni je, tokom kriminalističke obrade, priznao da je, po prethodnom dogovoru, sa M.P, iz Foče, vlasnikom vozila,  za određeni novčani iznos, namjeravao zapaliti vozilo kako bi vlasnik vozila, s obzirom da je vozilo osigurano, naplatio štetu od osiguranja. Slobode je lišen i vlasnik vozila M.P.
Vozilo je bilo parkirano u neposrednoj blizini trafo stanice da bi se, da je došlo do paljevine vozila, istragom  posumnjalo da je žarište požara bilo u trafo stanici a požar se naknadno proširio i na parkirani automobil.
U toku je rad na dokumentovanju KD Dogovor za izvršenje krivičnog djela, kao i utvrđivanje eventualne neregularnosti predmetnog vozila, kaže se u saopštenju koje smo dobili iz CJB Trebinje.

Tekst: (trebinje.info)