Opština Berkovići danas je ponovo u potpunoj putnoj blokadi, jer su snježni nanosi u toku noći zatrpali djelimično očišćene puteve prema Stocu i Bileći, potvrdio je Srni načelnik opštine Berkovići Ranko Lučić.

On kaže da su dvije trećine opštine bez električne energije, sela su zavijana, ali, za sada, nema životno ugroženog stanovništva.

Lučić navodi da su im najneophodnije motorne sanke da bi mogli blagovremeno da reaguju u hitnim slučajevima u udaljenim seoskim područjima.

Lučić ističe da je u snježnom nevremenu posljednjih dana srušeno 20 štala i dvije kuće i dodaje da to nije konačan bilans nevremena.

Zamjenik načelnika opštine Gacko Radojica Antunović kaže da će do sutra biti očišćeno oko 60 odsto puteva prema selima ove opštine koji su pod snijegom već nekoliko dana, te napominje da je u toku čišćenje prema Fazlagića Kuli, Danićima i Avtovcu, odakle je stigao poziv da se pomogne jednom bolesnom licu i trudnici.

U "Hercegovina-putevima" Srni je potvrđeno da su ekipe i mehanizacija danonoćno na terenu i da je najteže stanje na magistralnom putu Gacko-Tjentište na dionici puta Boljačić Kosa -Trnova luka i oko tunela Vratar.

Zbog velikih snježnih nanosa i jakog vjetra ovaj putni pravac je i dalje neprohodan za saobraćaj.

Stanje na području opštine Trebinje je bolje nego prethodnih dana, jer se voda povukla sa puta koji vodi do sela Kremeni Do, dok je putna komunikacija sa Veljom Grom još pod vodom, potvrdio je Srni načelnik opštinskog štaba Civilne zaštite Trebinje Mirko Ćurić.

Ćurić kaže da su ekipe Civilne zaštite od jutros na terenu i u stalnom su kontaktu sa mještanima ovih područja radi blagovremenog djelovanja.

"Najteža situacija i jutros je na Trebinjskim brdima na pravcu Bodiroge-Bioci, gdje je zbog velikih snježnih nanonosa put i dalje neprohodan, a visina snijega iznosi oko 50 centimetara", kaže Ćurić i dodaje da je slično stanje i na Zubcima.

Put prema selu Željevo, gdje je visina snijega oko 40 centimatara i jutros je neprohodan, a čišćenje dodatno otežava led.

Ćurić dodaje da ekipe Civilne zaštite pokušavaju da probiju snježne nanose na putu do ovog dijela Zubaca. (Nezavisne)