Zbog snježnih smetova i lavina u prekidu je odvijanje saobraćaja na putnom pravcu Gacko –Foča, a iz Hercegovinaputeva apeluju na vozače da izbjegavaju kretanje ovim putnim pravcem. Između lavina u snijegu zateklo se i nekoliko vozila, javljaju iz Hercegovinaputeva.
Angažovane su i policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Gacko i Foča. Dežurne ekipe preduzeća za puteve maksimalnim angažovanjem ljudstva i mehanizacije nastoje da osposobe ove putne pravce, ali snijeg koji pada, vjetar, lavine i niske temperature otežavaju i usporavaju njihov rad i djelovanje posipnog materijala.
Neprohodani su i regionalni putevi Berkovići - Krivača i Kifino selo - Ulog, preko prevoja Morine.

Zbog novih sniježnih padavina i velike količine snijega, i na ostalim putevima saobraćaj se odvija veoma otežano i usporeno. Na jugu regije zbog obilnih kišnih padavina vozači se upozoravaju na mogućnust pojave odrona.

- Grtalice lastvanskih vatrogasaca i Hidroelektrana na Trebišnjici i danas će čistiti snijeg sa glavnih putnih trasa na Ljubomiru i Trebinjskim brdima. Kako kažu u Opštinskom štabu Civilne zaštite čistiće se prilazni putevi prema selima Bodiroge i Vladušići na Trebinjskim brdima, te Branom dolu i Pijavicama na Ljubomiru.

Obilne padavine prouzrokovale su i kvarove na dalekovodima Lastva –Ljubomir i Zubci, javljaju iz Elektro-Hercegovine. Ekipe preduzeća su na terenu i pokušavaju da otklone kvarove na elektro mreži.

- Zbog vremenskih neprilika odgođene su sve utakmice 15. kola rukometne Premijer lige, koje su se trebale igrati ovog vikenda, a trebinjski Leotar gostovati u Zenici ekipi Čelika. Novi termin odigravanja utakmice odrediće se naknadno. (Tekst/foto: sajt opštine Trebinje)