Brzom akcijom policijskih službenika Centra javne bezbjednosti Trebinje, na rasvjetljavanju KD Krivotovrenje novca, identifikovano je lice koje je, u Trebinju, platilo cigarete falsifikovanom novčanicom od 50 Evra.

Naime, 20.01.2012.godine, u 19,25 časova, prijavljeno je da je nepoznato lice, na jednom prodajnom mjestu, u Trebinju, platio cigarete novčanicom za koju postoje osnovi sumnje da je falsifikovana. Odmah po prijavi, policijski službenici CJB Trebinje su preduzeli operativno taktičke i tehničke mjere i radnje na identifikovanju izvršioca. Zbog postojanja osnova sumnje da se izvršilac uputio prema GP Ivanica obaviještene su kolege iz Granične policije da na prelazu zadrže lice. Policijski službenici Granične policije su zadržali lice do dolaska policijskih službenika Centra javne bezbjednosti Trebinje.

U službenim prostorijama CJB Trebinje izvršena je kriminalistička obrada lica. Utvrđeno je da se radi o licu sa inicijalima M.M., iz Dubrovnika, Republika Hrvatska. Osumnjičeni M.M. je tokom kriminalističke obrade priznao izvršenje navedenog djela. Kod osumnjičenog M.M., pronađene su još tri falsifikovane novčanice u apoenima od 50 Evra i 93 KM koje je osumnjičeni dobio kao kusur prilikom kupovine paklice cigareta.

U toku je rad na dokumentovanju KD Krivotvorenje novca.