Posljednjih godina počeli su da se stvaraju uslovi za masovniji povratak stanovništva u srpska sela na području visoravni Bobani koja su u ratu porušena i popaljena. Do sada je obnovljeno dvadesetak kuća, a u toku su završni radovi na obnovi elektromreže od Ivanjice do sela Šćenica na Bobanima. Struju bi poslije 20 godina ponovo trebalo da dobije dvadesetak sela.

- Posljednjih godina ulažu se veliki napori kako bi se stvorili osnovni uslovi za održiv povratak stanovništva na području Bobana i Trebinjske šume, ali i cijelog područja opštine Ravno koji je nekada pripadao Trebinju. Djelimično je asfaltiran put od Vukovića do Vlake pa dalje do Šćenice na mjestima gdje je bila najveća strana, posebno kod sela Vlaka, a u toku su završni radovi na obnovi elektromreže. Struju su već dobila porodica Brkan u Slavogostićima i povratnici u selo Slivnica, a u idućih nekoliko mjeseci biće završena kompletna mreža do Šćenice i sela Šoše i Bašići - kaže odbornik SNSD-a i potpredsjednik Vijeća opštine Ravno Pero Sredanović.

Prema njegovim riječima, na proljeće od sredstava koje će izdvojiti opština Ravno, Vlada Hercegovačkog kantona i Ministarstvo za izbjeglice savjeta ministara BiH biće uređeni seoskih putevi i proširena niskonaponska mreža prema Belenićima.

- Ravno je siromašna i nerazvijena opština, nas je svega pet srpskih odbornika u opštinskom vijeću, ali nastojimo da stvorimo osnovne uslove za povratak stanovništva - rekao je Sredanović. (Glas Srpske/TrebinjeLive)