Na Policama je u ponedjeljak u 11 časova simboličnom prozivkom označen početak priprema fudbalera Leotara za proljećni dio prvenstva. Prozivku je obavio treći po redu trener plavo-bijelih u ovoj sezoni Borče Sredojević, za koga u Trebinju vjeruju da je pravi čovjek na pravom mjestu i da može donijeti napredak u igri, ali prije svega u rezultatima tima sa Polica.

Upriličena je i pres konferencija kojoj su ispred kluba prisustvovali sportrski direktor Željko Radović,  novi šef stručnog štaba Borče Sredojević i kapiten Zdravko Šaraba.

Na  svom prvom obraćanju novi sportski direktor je rekao:

Čast mi je i priznanje što obavljam dužnost sportskog direktora, rekao je Željko Radović  prilikom  današnjeg predstavljanja. S druge strane osjećam veliku odgovornost što obavljam ovaj posao. Sigurno je da je težak trenutak u kome preuzimamo svoj dio posla u klubu, ali ne sumnjam da ću ga obaviti na očekivan način. Klub je napustilo pet igrača, to su Mladen Ratkovica, Aleksandar Marković, Predrag Topuzović, Boban Kajgo i Nenad Zečević. U klub su stigli Tripo Jokanović, Milan Zorić, Miloš Bokić, dok tokom dana stiže Aleksandar Bajat. Svi oni zajedno su na probi i odluka o njihovom ostanku biće donijeta nrednih dana u zavisnosti od realizacije nekih prioritetnih transfera. U pregovorima smo sa Ognjenom Lekićem, Pavlom Sušićem i Draganom Ristićem.

Novi šef struke Borče Sredojević je bio jasan na svom obraćanju medijima:

Želim da vas pozdravim i na neki način u atmosferi kojom smo počeli, kažem da smo na jednom velikom zadatku da FK Leotar u ovoj polusezoni podignemo na jedan viši nivo, a taj nivo je da Leotar u Premijer ligi BiH i dalje bude autoritet. Znamo težinu zadatka, znamo probleme koji su prisutni, ali i što je jako bitno znamo i uzroke tih problema. Pokušaćemo, a siguran sam da ćemo ih riješiti i dovesti klub na jedan viši nivo u ovoj polusezoni, a to je sredina tabele. Mnogi će reći previše hrabro, previše odvažno. Prije nego dođemo do tog cilja moramo u svlačionici napraviti jednu homogenu, jedinstvenu ekipu, koja diše jednim plućima, koja slično ili isto razmišlja, da budemo svi zajedno izdržljivi, jedinstveni, uporni, rekao je Sredojević.

Kapiten Zdravko Šaraba je bio kratak:

Kao kapiten bi novom treneru poželio dobrodošlicu i srećan rad u Leotaru, da imamo dobru saradnju i dobre rezultate. Dijelimo trinaesto mjesto na tabeli i sigurno smo u jednoj nezavidnoj situaciji. Mislim da to nije prava slika Leotara, koji sigurno može mnogo bolje. Siguran sam da ćemo sa novim trenerom i sa 3-4 pojačanja ostvariti cilj i ostati u ligi.

Prozivci je prisustvalo dvadeset tri fudbalera: Boško Milenković, Mladen Kukrika i Novica Berak (golmani), Bojan Vučinić, Gavrilo Čorlija, Zdravko Šaraba, Darko Dreč, Vladimir Todorović, Semjon Milošević, Igor Aničić, Srđan Andrić, Souto Žair Žunior, Slobodan Kokić, Gojko Cimirot, Đoko Milović, Rade Bošković, Ljubiša Pecelj, Milovan Tomanović, Nemanja Čečur, te novajlije: Tripo Jokanović (Palilulac), Milan Zorić (Laktaši),  Miloš Bokić (Spartak Subotica) dok će se Aleksandar Bajat (Novi Sad) timu priključiti tokom dana.

Opravdano odsutni su Dragan Vuković i Ganac Geršon Kvesi Akufo, koji će se treneru Sredojeviću javiti 21. januara.

Planirano je da kompletne pripreme budu odrađene u Trebinju, gdje postoje optimalni klimatski uslovi. Sredojeviću će u radu pomagati kondicioni trener Srđan Kuljić i trener golmana Veselin Klimović, a postoji mogućnost angažovanja još jednog trenera ukoliko se za to ukaže potreba. Nakon prozivke igrači su odradili i prvi trening, a radiće se u dva termina dnevno.

(fkleotar.com)