Etno soba nalazi se u Hateljima, opština Berkovići, u okviru zgrade Srednjoškolskog centra.

U Etno-sobi su izložene rukotvorine stanovništva ovog kraja od tkanih ćilima, ruta i torbica, preko pletenih vunenih džempera,prsluka i čarapa, do ručno heklanih stolnjaka, kapa i rukavica.

Ovdje su takođe izložene gusle, opanci i razni drugi eksponati koji su karakteristični za ovaj kraj. Osim ovih rukotvorina, ovdje možete pronaći staklo obrađeno tehnikama vitraža, nakit ... Zbog toga Vas pozivamo da nas posjetite jer ovdje možete pronaći adekvatne poklone za sve prilike.

Sve što je izloženo može se kupiti ili poručiti, a informaciju više o Etno sobi, koja je uspostavljena kroz projekat "Pružimo ruku" koji je implementiralo Udruženje osoba sa invaliditetom Berkovići možete dobiti putem telefona 066147143.

U etno-sobi biće izložene rukotvorine, nakit i suveniri rađeni tehnikom vitraža, a izložba je prodajnog karaktera. Otvaranjem ove sobe nastojaćemo da pružimo značajniji doprinos sprečavanju i smanjenju uzroka i posljedica socijalne isključenosti i siromaštva u opštini Berkovići kroz  razvijanju partnerstva između  vladinog i  nevladinog sektora - kaže menadžer projekta u Berkovićima Dragan Samardžić.

On je istakao da se tim projektom razvija partnerstvo između Opštine Berkovići i Udruženja osoba sa invaliditetom zajedničkim djelovanjem radi  smanjenja socijalne isključenosti i siromaštva ranjivih kategorija.

- U tom pravcu djelovanja, opština je dodijelila na neodređeno vrijeme na  besplatno korišćenje 40 kvadratnih metara u svrhu uspostavljanja etno-sobe u kojoj će biti izloženi ručni  radovi, nakit i radovi u vitražu - dodao je Samardžić.

Tekst/Foto:(Opština Berkovići)