U Leotaru su ozbiljno  krenuli u sastavljanje tima sa nastavak šampionata. Nakon rezultatski lošeg prvog dijela, prvi korak Uprave je dovođenje iskusnog trenera Borčeta Sredojevića, te angažovanje na pronalasku pravih, provjerenih pojačanja. Osim novajlija Leotar je radio na zadržavanju igrača koji predstavljaju budućnost kluba. Iako je prethodnih dana povezivan sa nekim klubovima, Gojko Cimirot ostaje u Leotaru.

Leotar je moj matični klub i sigurno da mi je drago što ostajem ovdje. Bilo je ponuda sa strane, prvenstveno od aktuelnog šampiona Borca, da pređem u njihove redove, ali smatram da je najbolje za moju karijeru da ostanem u Leotaru, posebno zbog dolaska Borčeta Sredojevića, te mog bivšeg saigrača Željka Radovića na mjesto sportskog direktora, što je svojevrsna garancija da će se još ozbiljnije raditi u nastavku šampionata, kaže Gojko Cimirot.

Mladom fudbaleru šansa se ukazala sredinom prvenstva na utakmici protiv Širokog brijega, što je ovaj izuzetni fudbaler iskoristio na najbolji mogući način.

Velika je čast igrati u timu koji je osvojio prvu titulu zajedničke lige BiH. Nažalost, povrijedio sam članak na utakmici protiv Zrinjskog, tako da sam morao propustiti nekoliko utakmica u finišu jesenjeg šampionata, ali povreda je prošlost i potpuno spreman očekujem početak priprema.

Leotar je osvojio samo trinaest bodova u jesenjem dijelu i očekuje ga izuzetno teška borba za opstanak u društvu najboljih.

Čini mi se da smo ostvarili manje bodova nego što smo zaslužili. Mora se priznati da nismo imali sreće, posebno pred domaćim navijačima. I kada su svi vidjeli loptu u mreži ona bi pogodila stativu tako da zaista nismo bili miljenici Fortune. Siguran sam da će se to u nastavku šampionata promijeniti i da ćemo dosta puta donijeti radost našim navijačima koji to stvarno zaslužuju. Uprkos lošim igrama, tačnije, lošim rezultatima, oni su uvijek uz nas.

Cimirotove zapažene partije u veznom redu Leotara nisu prošle nezapaženo kod fudbalskih menadžera, ali ni kod stručnog štaba mlade reprezentacije.

Velika je čast igrati za reprezentaciju i potajno se nadam tome. Niko me do sada nije kontaktirao, iako čujem neke priče da su se raspitivali za mene. Sada razmišljam samo o Leotaru i kako se na najbolji način nametnuti novom treneru, a sve ostalo će doći samo po sebi“ skromno će Cimirot, koji ulijeva nadu da Leotar ima svoju budućnost u vlastitom igračkom kadru, te da povratak na stare staze uspjeha nije samo „sanak pusti“.

ŽELJKO RADOVIĆ: CIMIROT JE BUDUĆNOST LEOTARA

Gojko Cimirot sigurno ostaje na Policama, izričit je Željko Radović, sportski direktor Leotara. Na njega se najozbiljnije računa i biće mu ponuđeni poboljšani profesionalni ugovor koji će ga zadržati na Policama duže vrijeme. Ne možemo nikome da zabranimo da se interesuje za naše igrače, ali neke igrače mi jednostavno ne želimo da pustimo, jer sa njima imamo ozbiljne planove, a Cimirot je jedan od njih. Pričao sam sa njim u nekoliko navrata i mogu da kažem da je i njegova želja da ostane u Leotaru.

Tekst/Foto: (FK Leotar)