Prozivka fudbalera Leotara, kojom će biti označen početak priprema za proljećni dio Premijer lige BiH biće održana 16. januara u 11 časova na stadionu "Police". Trebinjci u novu godinu kreću sa novim trenerom Borčetom  Sredojevićem, ali i sportskim direktorom Željkom Radovićem, koji će se po prvi put obratiti dojučerašnjim saigračima.

Počećemo sa pripremama 16. januara i imaćemo dovoljno vremena da se kvalitetno pripremimo za početak prvenstva, kaže Sredojević. Prioritetni cilj je opstanak u Premijer ligi BiH i moramo svi u klubu da se ujedinimo da ostavimo Leotar u društvu najboljih. Tu mislim bukvalno na sve, od igrača, trenera, pa do ostalih zaposlenih i rukovdstva. Nastojaćemo da nadoknadimo propušteno u jesenjem dijelu. Uvjeren sam da je Leotar mogao mnogo bolje i da još uvijek može.

Sredojević je od angažovanja u Leotaru imao vremena da stekne osnovni dojam o igračkom kadru koji je nastupao u prvoj polsezoni.

Sigurno je da neki igrači nisu pokazali kvalitet koji posjeduju. Ne želim da govorim o razlozima, jer mnogo faktora može da utiče na igre jednog fudbalera . Sigurno je da će biti određenih promjena. Već su nas napustili Ratkovica, Marković, Topuzović i Kajgo, a vjerovatno će biti još nekih igrača koji neće želiti da ostanu u Leotaru. Pored odlazaka normalno je i da bude pojačanja. U stalnom kontaktu sam sa Željkom Radovićem, razgovaramo, razmijenjujemo iskustva i vrlo brzo će biti nekih promejna i na tom planu.

Sredojević je već napravio plan priprema, koje će se najvjerovatnije u potpunosti obaviti u Trebinju, a već je zakazana utakmica sa Crvenom Zvezdom (28. januara) i Spartak ZV iz Subotice (11. februara).

Potrebno je dobro odraditi pripreme i tu očekujem maksimalnu posvećenost i predanost svih fudbalera. Ne trebam da naglašavam u kakvoj smo situaciji i samo napornim i žestokim radom možemo da izborimo pozitivan rezultat i vratimo vjeru navijača u ovaj tim. Nisu u pitanju samo kondicione i taktičke pripreme, već i psihološke. Ipak, vjerujem da sa tim neće biti probelma i da ćemo već od 16. januara raditi punom parom.

Dok ne počnu pripreme najzauzetiji u administraciji je Željko Radović, novi sportski direktor, koji je novu funkciju shvatio veoma ozbiljno i u svakodnevnim kontaktima je sa potencijalnim pojačanjima.

Već smo uspostavili kontakte i započeli pregovore sa nekim igračima. Znam da sve interesuju imena, ali ne želim još da pričam o njima. Do početka priprema sigurno će biti novih igrača. Mogu samo da kažem da je riječ o kvalitetnim igračima, koji su poznati fudbalskoj javnosti.

(FK Leotar)