Mješoviti hor „Tribunia“ večeras je u pozorišnoj sali trebinjskog Doma kulture priredio III po redu Godišnji koncert.
U pozdravnoj riječi, Radmila Anđelić, predsjednik Hora, kazala je da „Tribunia“, od svog osnivanja u julu 2007. godine, nastoji da njeguje aktuelni horski izraz i tradicinalnu pjesmu.

„Mi nismo profesionalci, nego entuzijasti, motivisani ljubavlju prema pjesmi, koja bolje od svega drugog umije da bude most, da spaja i usrećuje“, rekla je Radmila Anđelić, istaknuvši posebnu zahvalnost Opštini Trebinje i Hidroelektranama na Trebišnjici na podršci njihovom radu.
Na programu večeri, između ostalog, našle su se kompozicije Stevana Mokranjca, Hor Jevreja iz Verdijevog Nabuka, te popularne i rado slušane melodije savremnih stranih i domaćih autora.

Hor je nastupio pod upravom Stojanke Gudelj. Uz soliste Aleksandru Rajković, Dražena Čučkovića i Milisava Sukonjice, kao gosti, nastupili su Neda Tanasijević – flauta, Jelena Kovačević – klavir, Božidar Vučur – klavir i Nebojša Krulj – harmonika.
Ove godine, hor „Tribunia“, koji poslednjih godina sve više postaje aktivni učesnik kulturnih zbivanja u gradu na Trebišnjici, po prvi put je nastupio inostranstvu, gdje je, na poziv udruženja iz dijaspore, održao nekoliko koncerata u Njemačkoj i Švajcarskoj.

Tekst/foto:sajt Opštine Trebinje