Načelnik Opštine Trebinje dr Dobroslav Ćuk, danas je priredio tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike medija koja djeluju na prostoru Trebinja.
U razgovoru sa novinarima, dr Ćuk se osvrnuo na neke od najznačajnijih projekata realizovanih tokom godine koja je na izmaku, kao i na projekte koji su planirani u 2012. godini.

Ističući da je izgradnja nove autobuske stanice na lokalitetu bivše kasarne vojvoda Luka Vukalović najvažniji kapitalni projekat koji će se realizovati u narednoj godini, dr Ćuk je dodao: „Osim toga, kao važan infrastrukturni objekat je izgradnja istočnog kraka obilaznice, a radovi treba da počnu uskoro. Takođe, projekat važan za sve građane je i sistem vodosnabdijevanja svih zona grada, koji će fazno raditi, a njegova realizacija trajati nekoliko narednih godina. Time bi se riješio problem snabdijevanja vodom svih dijelova opštine, za narednih nekoliko decenija“. Prema riječima načelnika Opštine Trebinje u planu je i izgradnja dječijeg vrtića u MZ Gorica, te rekonstrukcija i izgradnja saobraćajnica, elektro mreže, oborinske i fekalne kanalizacije, sportske terene i niz drugih objekata podjednako važnih za sve građane Trebinja.

„Volio bih, a to ćemo i nastojati da se u partnerstvu sa HET-om dovrši sa uređenjem šetališta uz Trebišnjicu, zatim izgradnja zatvorenog bazena i reflektora na stadionu u Policama“, kazao je dr Ćuk, dodajući da je u budžetu za narednu godinu planiran iznos od 7 miliona i 400 hiljada KM za kapitalne projekte, što je skoro 2 i po puta veći iznos nego u 2011. godini.
Kako je na današnjem prijemu novinara pojasnio načelnik Opštine Trebinje, projektovani budžet za 2012. godinu je u iznosu od 21 milion i 600 hiljada KM, i za 15,5% je veći od konsolidovanog Rebalansa budžeta za 2011. godinu.

Ovo, kako je rekao dr Ćuk, pod uslovom da se ostvare planirane prodaje nekih objekata koji su vlasništvo Opštine Trebinje, poput objekta nekadašnjeg Đačkog doma i zgrade filijale PIO u Trebinju. Prema njegovim riječima, i u slučaju da se ne realizuje prodaja pomenutih objekata, opštinski budžet za narednu godinu bio bi oko 300 hiljada veći od Rebalansa budžeta za 2011. godinu.
Čestitajući gostima nastupajuće novogodišnje i božićne praznike, dr Ćuk je ovom prilikom, istakao dobru i konstruktivnu saradnju lokalne samouprave i medija i poželio da se i u narednoj godini nastavi saradnja koja je na korist svih građana.

Tekst/foto:sajt Opštine Trebinje