IZLOŽBA POVODOM MJESECA MENTALNOG ZDRAVLjA

TREBINJELIVE 29. 12. 2011. - 10:45h

Povodom mjeseca mentalnog zdravlja, danas je u prostorijama Centra za mentalno zdravlje u Trebinju otvorena izložba ručnih radova korisnika usluga i saradnika ove zdravstvene ustanove.


Ističući da je Centar za mentalno zdravlje u Trebinju jedna je od prvih formiranih ustanova za pomoć osobama sa psihičkim smetnjama u Republici Srpskoj (2000. godine), te da je u proteklim godinama, kroz programe liječenja i rehabilitacije, kroz Centar prošao veliki broj pacijenata sa područja Istočne Hercegovine, dr Dragan Soraji, direktor trebinjskog Doma zdravlja, pri kome djeluje Centar, izjavio je:„Izložene rukotvorine, ukrasni predmeti, slike i fotografije korisnika i saradnika Centra za mentalno zdravlje nastale su na radnim terapijama u ovoj ustanovi. Rezultati koje pokazuje ovaj metod liječenja najbolje dokazuju da osobama sa psihičkim problemima nije dovoljna samo pomoć zdravstvenih ustanova, nego i šire zajednice– koja za ove ljude treba da obezbijedi više posla.“
Sorajić je dodao da su pacijenti Centra uključeni u radnu sredinu opravdali povjerenje i pokazivali se kao izuzatni radnici“.

(tekst/foto – opština trebinje)

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Povezane vijesti
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja