Načelnik Opštine Trebinje dr Dobroslav Ćuk, danas je povodom predstojećih praznika, priredio novogodišnji prijem za sportiste i predstavnike sportskih klubova,kao i najperspektivnije mlade sportiste nosioce priznanja na Izboru najboljeg sportiste Trebinja u 2011. godini, te članove žirija ovog tradicionalnog izbora.

Zahvaljujući se svojim gostima i ističući zadovoljstvo dobrim rezultatima koje trebinjski sportisti i sportski klubovi postižu na domaćim i međunarodnim takmičenjima, dr Ćuk je rekao da je to najljepši način promocije grada.
Načelnik Opštine Trebinje je dalje rekao da će i u vremenu globalne krize sport i kultura imati podršku lokalne zajednice, jer je to, kako je rekao civilizacijski iskorak jedne društvene zajednice.
Ovom prilikom dr Ćuk se osvrnuo i na Izbor najboljeg sportiste u RS za ovu godinu i izrazio nezadovoljstvo tim izborom izborom. „Ovim izborom je učinjeno nešto što je povrijedilo cijelo sportsko Trebinje i sportiste. Mislim da je među najboljima bilo mjesta i za proslavljenog džudistu Mitra Mrdića, te da su rezultati mlade trebinjska plivačice Ivane Ninković morali biti više vrednovani i da ona bude bolje rangirana na listi. Pred ovom činjenicom ne možemo ostati mirni i na ovaj način još jednom iskazujemo svoje nezadovoljstvo“, rekao je dr Ćuk.

Ivana Ninković, članica PK Leotar i drugoplasirana na izboru, izjavila je nakon prijema: „Prvi put sam među najboljim sportistima Trebinja što mi čini čast. U Republici Srpskoj sam na devetom mjestu liste najboljih sportista za ovu godinu. To je odluka žirija. Ja sam prvi put među najboljima i zadovoljna sam“. „Zahvaljujem se Opštini Trebinje i njenom načelniku jer uvijek pružaju podršku nama sportistima. Vjerujem da će tako biti i ubuduće“, izjavio je Mitar Mrdić, član JK Leotar, sportista Trebinja 2011. i decenije.
Dragiša Koraćević, kapiten trebinjskog rukometnog premijerligaša, treći u izboru: “Iza rukometa i RK Leotar je najuspješnija godina u istoriji jer smo postali prvaci RS i plasirali se u Premijer ligu BiH. Vjerujem da ćemo tu ostati i u narednim sezonama kao stabilan premijerligaš“. Ljubomir Zotović, predsjednik RK Leotar, proglašenog za hajuspješniji sportski klub Trebinja za 2011. godinu nakon prijema je rekao da je priznanje dokaz da se u ovom klubu prilazi svakoj obavezi ozbiljno, pto je dovelo i do najvećeg uspjeha trebinjskog rukometa.
U okviru današnje svečanosti načelnik Opštine Trebinje dr Dobroslav Ćuk je u znak pažnje svojim gostima uručio simbolične poklone.

Tekst/foto: sajt Opštine Trebinje