U Aranđelovu, selu u trebinjskoj MZ Lastva, smještenom uz granicu prema Crnoj Gori, danas je, u prisustvu brojnih mještana i predstavnika javnog života opštine, svečano otvoren teren za mali fudbal izgrađen u proteklih nekoliko mjeseci.
Pozdravljajući okupljene načelnik opštine Trebinje dr Dobroslav Ćuk je izrazio nadu da će primjer Aranđelova i MZ Lastve slijediti i ostale mjesne zajednice na području trebinjske opštine.

  Kako je istakao dr Ćuk, zahvaljujući razvijenom aktivizmu mještana i uz podršku lokalnih vlasti, realizovan veliki broj projekata značajnih za sve stanovnike ovog dijela opštine. "Učinićemo sve da pomognemo i podržimo svaku dobru akciju i projekat na području cijele opštine. Ponosan sam kad vidim kako se stvari odvijaju ovdje u Aranđelovu. Ovo je primjer kako treba raditi i u ostalim dijelovima naše opštine. Bez obzira na krizu koja je i globalna i lokalna, učinićemo dodatne napore da Trebinje i dalje ostane mjesto dobrog i lijepog života", rekao je načelnik Opštine Trebinje.
Okupljene na svečanosti u Aranđelovu pozdravio je i Vladan Šegrt, odbornik u Skupštini opštine Trebinje.
Šegrt je, između ostalog, naglasio da se sa ovim otvaranjem završava jedan ciklus aktivnosti koji je počeo sa izgradnjom parohijskog doma i terena za mali fudbal, i dodao: „Nastavljamo i u narednoj godini sa realizacijom projekata. Uskoro ćemo otvriti sportski teren na Eko kampu Ušće, a u planu je otvaranje ambulante porodične medicine. Imamo obavezu da nastavimo da radimo i više i bolje i kontinuirano djelujemo na poboljšavanju života u našoj opštini. Ugovoren je već niz stvari. Planiramo izgradnju vodovoda u selu Ušće, nastavak radova na rekonstrukciji puta ka Bijeloj gori kao i niz drugih aktivnosti". "Čekali smo dugo da dobijemo ovo igralište, na ovakvim mjestima smo se okupljali. Svako je dužan svom zavičaju,ali je svako sretan kad može da uzvrati kao što smo mi to danas uradili i ostavili generacijama iza nas", rekao je Dragan Mrdić, ističući nesebičnu podršku opštine Trebinje i njenog rukovodstva.

  Za izgradnju sportskog terena u Aranđelovu iz opštinskog Budžeta izdvojeno je oko 18 hiljada KM, a realozaciju projekta mještani su podržali dobrovoljnim radom na uređenju okolnog terena.
U okviru današnje svečanosti odigrana je i revijalna fudbalska utakmica između ekipa Aranđelova i veterana FK Leotar, a za brojne goste mještani su priredili i trpezu ljubavi.

Trebinje.rs.ba