DONACIJA ZA MARKA I MARIJU OKUKU IZ BERKOVIĆA

TREBINJELIVE 16. 12. 2011. - 10:09h

Deo donacije Rajke Tarlać i parohijana SPC „Sveti knez Lazar“ iz Aleksandrije, predgrađa Sidneja, od 200 australijskih dolara namenjenih bratu i sestri četvorogodišnjem Marku i trogodišnjoj Mariji Okuki iz berkovačkog sela Predolja, stigao im je na kućni prag. Istovremeno, upućeno im je i 100 evra Miloša Matića iz Augzburga. Novac je odneo u Hercegovinu brat njihovog dede Mile Đurica, koji je nedavno posetio naše beogradsko Dopisništvo.

Ostali bez roditelja: Marija i Marko Okuka

– Od srca hvala svim tim dobrim ljudima na ukazanoj pomoći. Ovaj prilog će dobro doći da Marku i Mariji moj brat Goran i njihov drugi deda obezbede ono što im je najpotrebnije.

Bake i deke, kako Đurice tako i Okuke, daju sve od sebe da im ništa ne nedostaje, ali svesni smo da roditeljsku ljubav ništa neće moći da im nadomesti. Nažalost, sudbina je htela da zet Radenko i ćerka Danijela odu pre roditelja koji će celog života nositi živu ranu u srcu… – rekao je Mile Đurica.

Hvala od srca

– Molim vas da se zahvalite tim dobrim ljudima iz Australije i Nemačke. Dijaspora nam je mnogo pomogla i odmah nakon nesreće. Uz dobre ljude, čovek se lakše bori sa bolom i ima više snage da vodi brigu o unučićima – poručio je deda Gojko Okuka iz Predolja u čijoj kući žive Marko i Marija.
Tragedija porodice Okuka bolno je odjeknula među našim čitaocima. U teškoj saobraćajnoj nesreći, prošlog oktobra, na lokaciji Prevorac, kada je automobil bračnog para Okuka sleteo s puta, na licu mesta je izdahnuo Radenko, dok je njegova supruga, mlada učiteljica Danijela, od zadobijenih povreda, preminula dva dana posle u Kliničko-bolničkom centru u Podgorici.
Svako ko je čuo ove vesti iskreno ih je ožalio, a pitanje šta će biti sa Marijom i Markom nametalo se samo po sebi. Istina, brigu o ovim mališanima zdušno su preuzeli bake, deke i bliža rodbina, ali odgajiti dvoje tako male dečice i izvesti ih na put u ovako teškim vremenima, nije nimalo lak zadatak.
Posebno što su i baba i deda stari, što tuguju za izgubljenom decom i što žive od skromnih penzija, a ekonomska kriza je ozbiljno uticala i na smanjenje plata i poslova. Zato je Mariji i Marku svesrdna pomoć plemenitih čitaoca „Vesti“ od velikog značaja.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu:  hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

www.opstinaberkovici.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Povezane vijesti
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja