JR: NACRT STRATEŠKOG PLANA RAZVOJA SOGRS

TREBINJELIVE 15. 12. 2011. - 14:27h

„Nacrt Strateškog plana razvoja Saveza opština i gradova RS“, bila je tema javne rasprave koja je, u organizaciji asocijacije lokalnih zajednica RS (SOGRS) provedena danas u Trebinju.

 
Milena Damjanac, član radne grupe za izradu Nacrta Strateškog plana istakla je Plan razvoja SOGRS strateški dokument koji je osnov za djelovanje Saveza za period 2011 – 2015. godine.
„Na osnovu prethodnih analiza, ovim dokumentom ustvrđeni su strateški ciljevi i operativni ciljevi, te aktivnosti. On je prvenstveno usmjeren na jačanje kapaciteta Saveza, koji je, kao što je poznatom na usluzi jedinicama lokalne samouprave, a sve u cilju jačanja lokalne samouprave, odnosno jačanja položaja opština i gradova u RS“, rekla je Milena Damjanac.
Inače, izrada Strateškog plana razvoja Saveza opština i gradova RS dio je projekta vezanog za jačanje kapaciteta ove asocijacije u oblasti pravnog i finansijskog savjetovanja, a koji provodi holandska organizacija VNG International, uz podršku švedske agencije za razvoj i međunarodnu saradnju Sida.
Prije javna rasprave u Trebinju, kojoj su prisutvovali predstavnici istočnohercegovačkih opština, rasprave na pomenutu temu održane su u Derventi i Mrkonjić Gradu, a naredna je najavljena za sutra u Milićima.

www.trebinje.rs.ba

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Povezane vijesti
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
10.000+
dnevnih
posjeta
300.000+
mjesečnih
čitanja
750.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.300+
fejsbuk
sviđanja