„Nacrt Strateškog plana razvoja Saveza opština i gradova RS“, bila je tema javne rasprave koja je, u organizaciji asocijacije lokalnih zajednica RS (SOGRS) provedena danas u Trebinju.

  Milena Damjanac, član radne grupe za izradu Nacrta Strateškog plana istakla je Plan razvoja SOGRS strateški dokument koji je osnov za djelovanje Saveza za period 2011 – 2015. godine. „Na osnovu prethodnih analiza, ovim dokumentom ustvrđeni su strateški ciljevi i operativni ciljevi, te aktivnosti. On je prvenstveno usmjeren na jačanje kapaciteta Saveza, koji je, kao što je poznatom na usluzi jedinicama lokalne samouprave, a sve u cilju jačanja lokalne samouprave, odnosno jačanja položaja opština i gradova u RS“, rekla je Milena Damjanac.
Inače, izrada Strateškog plana razvoja Saveza opština i gradova RS dio je projekta vezanog za jačanje kapaciteta ove asocijacije u oblasti pravnog i finansijskog savjetovanja, a koji provodi holandska organizacija VNG International, uz podršku švedske agencije za razvoj i međunarodnu saradnju Sida.
Prije javna rasprave u Trebinju, kojoj su prisutvovali predstavnici istočnohercegovačkih opština, rasprave na pomenutu temu održane su u Derventi i Mrkonjić Gradu, a naredna je najavljena za sutra u Milićima.

www.trebinje.rs.ba