Sa nepunih 16 godina Ivana je ostvarila rezultate o kojima mnogi plivači sa ovih prostora mogu samo da sanjaju. Ona je ušla u istoriju bh. plivanja jer je u Banjaluci na juniorskom balkanskom prvenstvu osvojila prvu balkansku medalju u ženskoj konkurenciji u istoriji BiH. Po FINA bodovima Ivana je ubjedljivo najuspješniji plivač u BiH u ovoj godini.

- Veoma sam ponosna što se nalazim u užem izboru za sportistu godine u našoj Republici Srpskoj. Protekla godina je za mene bila najuspješnija u mojoj sportskoj karijeri. Uz velika odricanja mene i moje porodice i uz naporan rad postigla sam najvrednije rezultate u plivanju u BiH i RS. Svi ovi rezultati bi bili mnogo bolji da imam adekvatne uslove za treniranje, tj. zatvoreni bazen i riješeno finansiranje mojih priprema i opreme koje je palo na teret mojih roditelja. Sa adekvatnim pripremama u idućem periodu mogla bih da ostvarim mnogo bolje rezultate. Vjerujem da bih ispunila i normu za Olimpijske igre u Londonu. Pored svega toga, zadovoljna sam svojim rezultatima, a kruna toga je kandidatura za najboljeg sportistu Republike Srpske - istakla je Ivana Ninković.
Osim juniorskog balkanskog prvenstva u Banjaluci, učestvovala je na tri jaka međunarodna takmičenja, koja su se održala ove godine.
- Na Evropskom juniorskom prvenstvu postala sam prvi plivač u istoriji BiH koji je ušao u polufinale na 50 metara prsno, gdje sam postavila tadašnji rekord BiH. Vrhunac je bio nastup na SP u Šangaju, gdje sam oborila rekorde na 50 i 100 metara prsno. Na kraćoj dionici sam bila ukupno 23, a na 100 metara zauzela sam 37. mjesto. Na EP u Šćećinu u Poljskoj u kratkim bazenima postavila sam rekorde BiH na 50 i na 100 metara, gdje sam svoje najbolje vrijeme popravila za čak tri sekunde - dodala je Ivana.
Rezultati bi bili mnogo bolji da u Trebinju postoji zatvoreni bazen. Ivana je primorana da svako jutro ustaje rano i da putuje 60 do 80 kilometara u Herceg Novi i Dubrovnik gdje obavlja treninge.
- Ne mogu da iskažem koliko sam zahvalna roditeljima, koji mu pružaju punu podršku. Na njih je palo kompletno finansiranje i opreme i treniranja. Nadam se da će i moj grad uskoro dobiti zatvoreni bazen i da neću morati da putujem svaki dan da bih trenirala - dodala je Ninkovićeva.
Petice u knjižici

Iako svako jutro prelazi desetine kilometara, Ivana Ninković je odličan đak. Učenik je gimnazije "Jovan Dučić" u Trebinju, a s odličnim uspjehom je završila Osnovnu muzičku školu, odsjek klavir (prosjek ocjena 5,00). Pohađa i školu stranih jezika Kembridž u Trebinju i položila je ESOL, međunarodno priznat ispit pred komisijom iz Londona i diplomu dobila sa Univerziteta Kembridž u Londonu. Dobitnik je stipendije "Miloš Mrdić", koju porodica tragično preminulog džudiste daje učenicima gimnazije koji su državni prvaci u nekom olimpijskom sportu i istovremeno odlični učenici. Njene ambicije su da upiše neki od američkih koledža, gdje bi imala bolje uslove za treniranje i napredak, ali prije svega za bolje obrazovanje.
Glasanje

Glasati za Ivanu možete tako što u SMS poruci napišete GS3 i pošaljete poruku na broj 065 1370.

Cijena poruke 1,65 KM sa PDV-om
http://www.glassrpske.com

BRAVO IVANA!!!