USKORO HIDRAULIČNA RAMPA NA ULAZU U STARI GRAD

TREBINJELIVE 02. 12. 2011. - 10:50h

Odjeljenje za stambeno komunalne poslove djelatnosti Administrativne službe Opštine Trebinje obavještava javnost o skorom uspostavljanju kontrolisanog ulaza-izlaza u Stari grad.

U obavještenju se kaže:
Postavljanjem hidraulične rampe na južnoj kapiji u Starom gradu stekli su se uslovi za organizovanje saobraćaja na način da se prolaz motornim vozilima svede na minimum.
U tom smislu, na skupštinskom zasjedanju, usvojena je promjena Odluke o bezbjednosti saobraćaja, u kojoj je definisano da će se ulaz-izlaz u Stari grad za vozila stanara i vozila za snadbjevanje poslovnih prostora svesti na dva termina u toku dana (odnosno od 6,00 do 8,00 časova i od 14,00 do 16,00 časova).
U pomenutim vremenskim intervalima, hidraulična rampa će biti spuštena i biće omogućen ulaz-izlaz svim vozilima koji imaju odgovarajuću dozvolu izdatu od strane Odjeljenja za stambeno komunalne poslove. U svim ostalim terminima hidraulična rampa će biti podignuta i prolaz kroz kapiju biće zatvoren.
Izuzetno, u Stari grad će moći ući vozila službe za Hitnu pomoć, vatrogasna vozila kao i vozila policije, u svakom trenutku kada za to postoji potreba.
Predstavnici pomenutih službi će uz pomoć daljinskog upravljača regulisati ulaz-izlaz za sopstvene potrebe, kada to prilike budu nalagale.
Pored navedenog, pravo da sami, mimo odobrenih termina, regulišu ulaz-izlaz sopstvenim vozilima, imaće samo oni stanari koji dokažu da sopstveno vozilo mogu parkirati na površinu koja nije javna, odnosno koja je u njihovom vlasništvu.
Ovi stanari mogu podnijeti zahtjev za posjedovanje – kupovinu daljinskog upravljača kojim će regulisati ulaz – izlaz u Stari grad, shodno sopstvenim potrebama, uz prilaganje dokaza o mjestu za parkiranje.
Zahtjev se podnosi nadležnom Odjeljenju za stambeno – komunalne poslove, najkasnije do 15.12.2011. godine.
Posebno formirana komisija će uvidom u dokumentaciju, te uvidom na licu mjesta, utvrditi da li postoje uslovi da se udovolji zahtjevu. Stanari kojima se udovolji zahtjevu izdaće se rješenje o načinu korišćenja upravljača, kako bi se izbjegla svaka moguća zloupotreba.
Sve pomenute mjere preduzimaju se zbog zahtjeva i želje velike većine građana, kao i gosti koji dolaze u naš grad, da se saobraćaj motornim vozilima u Starom gradu svede na najmanju moguću mjeru i da taj atraktivni prostor postane pješačka zona.
Hidraulična rampa će biti stavljena u funkciju, kada se na sve pristigle zahtjeve stanara Starog grada odgovori u zakonom propisanom roku.

http://www.trebinje.rs.ba/

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Povezane vijesti
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja