Novak Đoković je uspeo da prebrodi sve muke sa kojima se suočavao nedeljama uoči završnog turnira u Londonu i nakon veoma napornih dva i po sata preokretom je stigao do pobede protiv Tomaša Berdiha koji je propustio i jednu meč loptu - 3:6, 6:3, 7:6

111122-nole

 

Srpski teniser je imao problema sa ramenom prethodnih nedelja, ali se oporavio na vreme za završni turnir gde stvari nisu krenule željenim tokom pošto je Berdih već na startu stekao brejk prednosti - 0:2.

Zahuktali Čeh se tu nije zaustavio pošto je iskoristio nalet da još jednom oduzme servis prvom teniseru sveta i povede sa više nego ubedljivih 4:0. Novak je u sledećem gemu poručio Berdihu da protiv njega ni u jednom trenutku nema opuštanja, pa je i sam stigao do prvog brejka, a i gema na meču - 4:1.

Bio je Đoković blizu potpunog povratka u rezultatski egal, ali nije uspeo da iskoristi dve uzastopne brejk lopte. Čeh je snažno servirao, potom na mreži poklonio srpskom teniseru i treću šansu, međutim, umesto 4:3, na semaforu je pisalo 5:2.

Nije uspeo Novak da pronađe snage za povratak pa je posle 48 minuta Berdih uspeo da privede set kraju - 6:3.

Đoković je zaigrao angažovanije na početku druge deonice pošto je stekao brejk prednosti nakon petnaestominutnog gema - 3:0. Dugo su trajali gemovi do kraja seta, ali ispostavilo se da je brejk srpskog tenisera bio dovoljan za izjednačenje na 1:1 u setovima - 6:3.

Za razliku od prva dva seta, u odlučujućoj deonici nije bilo ranih brejkova, a na žalost Đokovićevih navijača, Berdih je bio taj koji je uspeo da načini korak više i povede sa 4:2.

Ipak, "skratila se ruka" češkom teniseru koji je praktično sam vratio Novaka u meč neiznuđenim greškama u sedmom gemu. Đoković je u sledećem gemu potvrdio brejk i izjednačio na 4:4, a težak i naporan meč za oba rivala očekivano je otišao u tajbrejk.

Neizvesnost koja je krasila meč izostala je u tajbrejku jer je srpski teniser ekspresno poveo sa 5:1, a potom i priveo susret kraju - 7:6

Izvor:Blic