Sveti arhanđel Mihailo krsna je slava i najvećeg trebinjskog privrednog kolektiva - Svislajon Industrije alata Trebinje. Tim povodom danas je ispred spomen-obilježja u holu Upravne zgrade Industrije alata služen pomen svim radnicima fabrike, poginulim u posljednjem odbrambeno-otadžbinskom ratu.

U obraćanju nekadašnjim saborcima i članovima porodica poginulih boraca IAT-a, presjednik Boračke organizacije SL Industrija alata Jovo Begenišić podsjetio je da je u redovima Hercegovačkog korpusa, u svakom danu otadžbinskog rata, bilo angažovano oko 1.300 boraca iz alatnice, te da njih 65 nije dočekalo kraj rata, položivši svoje živote za slobodu.
"Ovo novo vrijeme za Industriju alata neće se nimalo razlikovati od vremena otadžbinskog rata, jer ćemo morati da prebrodimo mnoge teškoće. Moramo se sami izboriti za opstanak preduzeća, većim angažovanjem, kvalitetninijim organizovanjem i boljim radom. U suprotnom, bio bi to veliki grijeh i prema nama samima i prema prema budućim generacijama, a takođe i prema poginulim i ranjenim našim saborcima", rekao je Begenišić.
Pomen je služio paroh Aleksandar Ilić.

http://www.trebinje.info/