Tradicionalnim Godišnjim koncertom, održanim sinoć u prepunoj pozorišnoj sali Doma kulture, GKUD Alat SL obilježio je 55 godina od svog osnivanja i 60. godišnjicu IAT Trebinje, osnivača i dugogodišnjeg glavnog sponzora društva.
Pozdravljajući brojne goste koji su se okupili na obilježavanju velikog jubileja čuvara muzičke baštine i narodnih običaja ovog kraja, predsjednik društva Dragam Mijović Žuti se zahvalio mnogobrojnim sponzorima, uz čiju podršku je, kako je istakao, GKUD Alat SL postao muzički brend Trebinja i jedno od najbrojnih društava na Balkanu.

Tokom 55 godina postojanja, kroz Alat je prošlo oko 3.000 članova. Društvo bilježi preko 2.500 koncerata i nastupa na prestižnim smotrama i festivalima folklora. Članovi Alata osvajali su brojna domaća i inostrana priznanja, a ove godine najznačajnije - Drugo mjesto na internacionalnom festivalu folklora u Istambulu.
Osim nagrada, članovi GKUD Alat SL ponosni su na brojne humanitarne nastupe, te učešće na mnogim značajnim kulturnim manifestacijama u gradu na Trebišnjici i Hercegovini.
Trenutno, u četiri sekcije (igračka, orkestar, muška i ženska pjevačka grupa) Alat okuplja oko 500 članova.
Zbog velikog interesovanja građana, GKUD Alat SL u okviru obilježavanje svog jubileja i krsne slave Industrije alata (21. novembar - Aranđelovdan, Sabor sv. Arhangela Mihaila) održaće koncert i danas u pozorišnoj sali trebinjskog Doma kulture, sa početkom u 20,00 časova.

www.trebinje.rs.ba