CJB TREBINJE – Policija na visini zadatka, stanje bezbjednosti ZADOVOLJAVAJUĆE

Izvor: SRNA Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 15. 07. 2016. - 13:51h

Načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje Žarko Laketa rekao je da je zadovoljavajuće stanje bezbjednosti na području istočne Hercegovine, čemu je doprinio kontinuitet provođenja operativno-taktičkih mjera i radnji u svim oblastima.

cjb trebinje izvjestaj polugodisnji rad

Prezentujući polugodišnji rad Centra, Laketa je rekao da nije evidentirano izvršenje najtežih krivičnih djela koja bi izazvala veću uznemirenost građana, da nije bilo diverzija, sabotaža, te da nije evidentiurano narušavanje javnog reda i mira u većem obimu, dok je broj izvršenja krivičnih djela razbojništvo smanjeno za čak 60 odsto.

Laketa je na konferenciji za novinare rekao da u proteklom periodu nije bilo krivičnih djela oduzimanja motornih vozila.

Načelnik CJB Trebinje zahvalio je građanima za podršku koju daju u rasvjetljavanju krivičnih djela i na taj način doprinose stvaranju boljeg bezbjednosnog ambijenta.

Laketa je ukazao da je primijetan i manji broj krivičnih djela koja čine maloljetnici ili su počinjena na njihovu štetu.

„U prvoj polovini ove godine evidentiran je samo jedan događaj vršnjačkog nasilja, dok su maloljetnici počinili pet imovinskih krivičnih djela i jedno krivično djelo iz grupe protiv života i tijela“, potvrdio je Laketa, napominjući da je evidentirano pet krivičnih djela počinjenih na štetu maloljetnih lica.

Načelnik Sektora policije CJB Trebinje Siniša Laketa, govoreći o bezbjednosti saobraćaja, istakao je da je u prvom polugodištu bilo 208 saobraćajnih nezgoda, napominjući da su najčešći uzroci, između ostalog, neprilagođena brzina i nepropisno odstojanje.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Bojan Dabić naveo je da je od početka godine evidentirano 196 krivičnih djela, što je povećanje za 26 u odnosu na isti period prošle godine.

Komentari

Slažem se sa konstatacijom da je stanje bezbjednosti dosta bolje u odnosu na prošle godine, ali postavio bi pitanje načlniku Lakaeti kada će riješiti stanje u Starom gradu zajedno sa opštinarima, po pitanju preglasne muzike do kasnih jutarnjih sati u ljetnje vrijeme. Nemože jedan policajac da dođe svaku veče u 12.50 sati i da kaže ugasite muziku, a zatim se udalji i nastavlja se po starom. Malo je gradova gdje se to dešava kao u TB, ako već neko želi da pušta muziku uživo treba da obazbjedi objekte za tu namjenu da jačina zvuka ne prelazi dozvoljenu granicu. Netreba politika da tu mješa prste.

Odgovori

Jadi vas ne zađeli, koji ste vi seljaci. Niste vi skloni kulturi ni kulturnom ophođenju, pa vam je muzika veliki problem.
Pa ne valja to jesti. Nije muzika niti bilo koja kulturna manifestacija čobanluk.
A vi ste navikli samo ovce oko Leotara i ostalih brda i planina, vikati na Galu, Čulu, Riđoku… I šibati ih prutom.
Ni kod kuće po povratku iz čobanluka niste nikada slušali muziku. Osim možda gusle.

Ja sam iz Trebinja i zbog takvih me stid to priznati.

Odgovori

Vi ste Đekna očito intelektualna praznina, u prevodu seljak iz gradskog jezgra, sa asfalta…

Odgovori

Ko se stidi gusala taj se stidi i svog naroda.

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja